TRACTIUNI EXTRAORALE

30 mart. 2018

TRACTIUNI EXTRAORALE

TRACTIUNI EXTRAORALE

Masca de lungire a fetei este un aparat utilizat, de obicei, în tratamentul interceptiv al malocluziunilor de Clasa III, în care maxilla (maxilarul superior) prezintă deficiență anteroposterioră (fata-spate). Este proiectat pentru a aplica tracțiunea înainte și în jos, pe maxilarul superior.

Un bara metalica acționează ca un cadru ca sa mențina suportul pentru frunte și bărbie. Suporturile sunt ajustate individual pentru a se potrivi cu înălțimea feței pacientului.

Se aplică o forță extra-orală prin intermediul a două (2) elastice de 8-oz atașate la cârlige montate pe un aparat intraoral fix (cel mai adesea, un aparat de expansiune palatal) catre o bară reglabilă, atașată la cadrul vertical. Forța este directionata din spate către față și în jos (posteroanterior și inferior).

Masca este purtată seara și noaptea, timp de 8 până la 12 ore. Purtarea măștii în timpul zilei nu este nici recomandată, nici necesară. Veți obtine rezultate, daca insistati cu purtarea mastii seara si noaptea.

Forțele induse de elastice sunt forțe grele. Este necesar să se lase pielea frunții și bărbiei să se odihnească și să respire în timpul zilei. Pentru aceasta, vă recomandăm să tăiați și să ajustati căptușelile și să le aplicați pe suprafața interioară a suporturilor.

Leave a Comment