OCTOMBRIE – luna ortodonției

06 oct. 2015

OCTOMBRIE – luna ortodonției

articol

Octombrie este Luna Sănătății Orale în Ortodonție 

 

Octombrie, de altfel cunoscut și ca luna dulciurilor și a petrecerilor de Halloween, sărbătorește educarea și informarea corectă în ortodonție! În prezent, există milioane de copii și adulți care primesc tratamente ortodontice și așteaptă cu nerăbdare să poată etala un zâmbet frumos și sănătos!

ORTHOexclusive dorește să mențină tradiția de a-și informa cât mai bine pacienții (atât înaintea începerii tratamentului cât și în timpul desfășurării acestuia) asa că, pe parcursul întregii luni, vom furniza informații utile oricărei persoane care are nevoie și dorește să beneficieze de un tratament ortodontic.

Pentru început, despre ortodonție și beneficiile tratamentului ortodontic:

Ce este Ortodonția?

Ortodonția este ramura stomatologiei în care se medicii stomatologi se specializează în diagnosticarea, prevenția și tratamentul problemelor dentare și faciale. Termenul medical pentru aceste probleme este „malocluzie,” care înseamnă „mușcătură incorectă.” Din punct de vedere tehnic, specialistul în ortodonție necesită o calificare profesională, o specializare de 3 ani după terminarea facultății de stomatologie, în proiectarea, aplicarea și controlul aparatelor de corecție (bracket-uri) pentru a aduce dinții, buzele și maxilarele într-o aliniere corectă și pentru a atinge un echilibru facial armonios.

 

De ce este importantă Ortodonția?

Ortodonția contibuie la îmbunătățirea imaginii și a stimei de sine a unei persoane, iar zâmbetul atractiv este doar unul dintre beneficiile tratamentului. Probleme stomatologice cum ar fi cariile dentare, afecțiunile gingivale, distrugerea osoasă, dificultațile de mestecat și problemele digestive pot apărea în cazul în care nu se face tratamentul ortodontic atunci când acesta se recomandă. O mușcătura incorectă, dacă este lăsată netratată, poate contribui la deficiențe de vorbire, dinți abrazați, pierderea dinților și alte leziuni dentare. Prevenirea sau ameliorarea problemelor de sănătate este cel mai mare beneficiu de ortodonție.

Câteva dintre avantajele evidente ale tratamentului ortodontic:

  • Îmbunătățirea încrederii în sine
  • O imagine mai profesionistă
  • O mai bună sănătate dentară, deoarece particulele de alimente sunt ușor de prins și ascunse printre dinții înghesuiți
  • O mușcătură corectă și confortabilă
  • Șanse reduse de a dezvolta bruxism (scrâșnirea dinților, care duce, în timp, la măcinarea dinților) și tulburări ale Articulației Temporo-Mandibulare dureroase
  • Estetică facială îmbunătățită
  • Dinți mai albi, deoarece dinții drepți sunt mai ușor de curățat
  • Un risc de boli parodontale mai redus, deoarece gingiile vor fi mai sănătoase