Aparat ortodontic la varsta mea?

Sunt prea în vârstă ca să port aparat ortodontic?

Absolut deloc! Tratamentul ortodontic la adulti este din ce in ce mai des intalnit. De fapt numarul adultilor puratatori de bracket-uri a crescut cu 24% din 1996 pana azi!  Adultii realizeaza din ce in ce mai mult ca tratamentul ortodontic nu este doar pentru copii si ca isi pot imbunatati zambetul, estetica si sanatatea dentara la orice varsta! Intr-o societate in care aparentele conteaza si pot face diferenta intre a primi sau nu un job sau o promovare, adultii aleg sa investeasca in mod intelligent in tratamentul ortodontic. Iata unele dintre motivele pentru care pacientii adulti apeleaza la tratamentul ortodontic:

“Dintii sunt prea inghesuiti sau spatiati, uneori ca urmare a unor probleme parodontale sau carii.” “Durere sau presiune cauzata de dinti inghesiuti, suprapusi sau decalaje ale maxilarelor.” “O ocluzie incorecta sau malocluzie datorata modului incorect in care dintii se intalnesc unii cu altii…pacientii adulti vin la noi pentru a avea o gura mai sanatoasa si un zambet stralucitor care sa le redea increderea in sine!

Pentru adulti avem o alta abordare a tratamentului ortodontic;  cresterea s-a incheiat inca din perioada adolescentei nemaiputand fi inglobata in strategiea de tratament. Adulţii au, în general, o dentitie care a fost modificata (uneori extensiv) de uzura, proceduri incorecte dentare sau ortodontice anterioare, boli şi alţi factori, cum ar fi traumele ocluzale.

Eventualele probleme de  sănătate ale ţesuturilor moi care înconjoară dintele (parodontiul) impun o evaluare atentă pentru a ne asigura că ele nu vor mai aparea pe viitor. Lipsa de timp,  locul de muncă şi disponibilitatea pentru tratament constituie preocuparea majora pentru multi adulti. Prin urmare, există mai multi factori suplimentari intrinseci şi extrinseci care modifica opţiunile de tratament disponibile pentru a corecta malocluzii lor.

Ca o regulă generală, o dentiţie adulta va necesita de multe ori extractii in scop ortodontic pentru a putea reda un alignament dentar corect si pentru a putea rezolva discrepantele muscaturii. În cazul în care exista decalaje severe intre maxilare si probleme ortopedice care necesita o o corecţie mare se impune un tratament combinat Ortodontie – Chirurgie Ortognatica . Când extracţiile sunt necesare se vor  lua în considerare dintii cu plombe existente sau alte restaurari dentare cum ar fi puntile.

Un alt beneficiu important al ortodontie la adulti este rolul de “adjuvant” pentru realizarea corecta a altor  proceduri de tratament cum ar fi implanturile dentare. Când este necesar un tratament complex, acesta va fi abordat de catre o echipa multidisciplinară, ortodontia fiind cea mai folositoare pentru ca simplifica tratamentul şi îmbunătăteste în mod semnificativ rezultatul, atât funcţional cat şi estetic; ca de exemplu deschiderea de spaţiu pentru a permite amplasarea corectă a unui implant în cazul în care un dinte a fost deja pierdut de pe arcada cu mult timp in urma.

Din cauza cauza faptului ca un numar mare de adulţi sunt mai cooperanti decat adolescentii si sunt mai motivati, durata de   tratament este de 18 sau 24 de luni pentru cele mai multe proceduri. Utilizarea aparatelor dentare transparente sau invizibile pot îmbunătăţi şi mai mult estetica facand tratamnetul ortodontic mult mai usor de acceptat. Pentru probleme uşoare de aliniere, se pot utiliza alignere-le invizibile transparente, care nu sunt “detectabile” de catre ceilalti.

Alternative invizibile de tratament pentru adulti

Aparatele linguale  sunt ascunse in spatele dintilor si sunt  “invizibile” atunci cand zambesti. Aparatele linguale sunt 100% personalizate pentru a se potrivi cu forma dintilor dumneavoastra, prin urmare, aparate sunt create unic si individualizat. Bracket-urile linguale sunt o opţiune foarte rezonabila pentru sportivi, modele, actori / actriţe, muzicieni care folosesc instrumente de suflat, şi profesioniştii adulţi. Bracket-urile sunt plasate in spatele dintilor si reprezinta opţiunea ideala, “ortodontia invizibila” pentru cineva care doreste să-si imbunatateasca  zâmbetul, dar nu vrea sa apeleze la variantele  tradiţionale de bracket-uri din metal sau ceramica.

Invisalign utilizează o serie de alignere invizibile, detaşabile şi confortabile pentru a indrepta dintii. Şi, nimeni nu poate spune că aveti aparat deoarece Invisalign este invizibil!  Nu numai ca sunt cele invizibile alignere, ele sunt amovibile, se pot scoate de catre pacient astfel încât să puteţi mânca şi bea ceea ce doriţi în timp ce faceti tratamentul, in plus usureaza periajul si folosirea atei dentare. Alignerele sunt confortabile şi nu au metal pentru a provoca escoriatii sau leziuni in gura în timpul tratamentului.

Ca specilaisti intelegem ca pacientii adulti au nevoi diferite fata de pacientii mult mai tineri si vom colabora cu dumneavoastra astfel incat sa va asiguram ca primiti cea mai buna ingrijire iar dorintele dumneavoastra sunt tratate cu respect din partea noastra.

Daca va ganditi ca ar fi cazul sa aveti un zambet perfect, va vom intampina cu drag in clinica noastra pentru o consultatie!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *