aparat dentar adulti

Aparatul dentar la adulți

Mulți dintre pacienții Ortho Institute întreabă la prima vizită dacă aparatul
dentar la adulți este eficient, dacă mai poate corecta problemele danturii.
Răspunsul este unul simplu: DA. Doar că tratamentul ortodontic la adulți
durează, uneori, mai mult decât cel aplicat copiilor și poate fi mai complicat. Dar, făcut așa cum trebuie, un tratament ortodontic la maturitate dă rezultate nemaipomenite.

Câți adulți poartă aparat dentar

Cifre recente oferite de Societatea de Ortodonție Britanică arată că
numărul adulților care încep un tratament ortodontic este într-o creștere
extraordinară. În 2018, cu 80% mai mulți adulți din Marea Britanie începuseră să poarte aparat dentar față de 2016. Același studiu a arătat că în special femeile cu vârste între 26 și 40 de ani au început să poarte aparat dentar. E adevărat, însă, că tendința adulților bărbați de a începe un tratament ortodontic este una de creștere și mai spectaculoasă. Dacă în 2016 doar 13% dintre pacienți erau bărbați, în 2018 procentajul în Marea Britanie ajunsese la 50%. În cele mai multe cazuri, indiferent de sex, pacienții adulți aleg un aparat dentar fix.
În Statele Unite, cea mai recentă statistică arată că 1,2 milioane de adulți poartă aparat dentar. Și, la fel ca în Marea Britanie, cifrele sunt în continuă creștere.
În România, nu există o statistică oficială care să arate numărul exact al
celor care poartă aparat dentar.

Ce caută adulții la un aparat dentar

De cele mai multe ori, spun specialiștii, adulții caută soluții discrete pentru a-și îndrepta dinții. Iar oferta pentru tratamente care să îndeplinească această cerință e din ce în ce mai bogată. Mulți cred că aparatele dentare sunt potrivite pentru copii și adolescenți, dar după ce încep să le poarte, povestesc în cele mai multe cazuri nu doar că s-au obișnuit rapid cu ele, dar că în doar câteva săptămâni, familia și prietenii consideră familiară imaginea lor cu aparat dentar.
În cele mai multe cazuri, adulții aleg aparate estetice ceramice sau
linguale invizibile, care nu se văd deloc. Invisalign se adresează acum mai
multor cazuri, de la cele simple, la cele mai complexe. Doar ortodontul poate decide dacă acest tip de aparat dentar e potrivit sau nu în cazul dumneavoastră.
O altă metodă de tratament… invizibilă este SureSmile Aligner. Sunt folosite gutiere de plastic transparent în cadrul acestui tratament, care pot fi scoase atunci când mănânci sau te periezi pe dinți.

Pași de urmat pentru a-ți corecta dantura la maturitate

Indiferent care este scopul pentru care ai nevoie de tratament ortodontic, important este să înțelegi de la bun început la ce rezultate te poți aștepta. De aceea, la prima ta întâlnire cu medicul ortodont trebuie să îi pui toate întrebările la care aștepți răspuns, să ceri informații care să-ți clarifice toate necunoscutele legate de purtarea unui aparat dentar ca adult. Și trebuie să-i spui deschis medicului ce așteptări ai, cum vrei să arate zâmbetul, dantura ta, profilul tău facial. În vizitele următoare vei primi planul de tratament și apoi acesta va fi pus în aplicare după ce vei alege dintre opțiunile prezentate de medicul ortodont.
E simplu. Chiar și la maturitate. Nu ești niciodată prea bătrân pentru a-ți corecta problemele legate de dantură!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *