Aparatul dentar și alimentația

Medicul ortodont vă poate oferi mai multe sfaturi. Dacă îți deteriorezi în mod regulat aparatul dentar, atunci și perioada de tratament se va prelungi. Dacă doriți ca tratamentul ortodontic să dureze cât mai puțin, trebuie urmată o dietă de hrană cât mai potrivită pentru a vă asigura că nu distrugeți aparatul dentar.

O dieta bine echilibrată, sănătoasă și o igiena orală excelentă sunt foarte importante în timpul tratamentului ortodontic pentru a va menține dinții puternici și sănătoși !

Când purtați aparat dentar, dieta trebuie modificată astfel încat să nu vă afecteze dantura și aparatul dentar.

Trebuie să vă gandiți cu atenție la ce mâncați. Alimente mai moi și o dieta echilibrată sunt importante pentru a duce la bun sfarșit tratamentul ortodontic.

Atenția la dieta este esențială atunci când porți aparat dentar. Aparatele și arcurile sunt fragile și mâncand alimente greșite acestea se pot deteriora. Aparatele dentare care se deteriorează vă vor prelungi durata tratamentului.

De cele mai multe ori este necesar să vă schimbați obiceiurile alimentare. Selectați alimente care sunt mai moi .

La scurt timp după ce aparatul dentar este montat, este posibil să simtiți nevoia să consumați alimente care nu necesită foarte multă mestecare, alimente cum ar fi supa, pastele, iaurturi sau branzeturi. După montare dinții sunt mai sensibili, iar acest lucru poate dura cateva zile. Încercati să evitați alimentele lipicioase, tari, gumate și crocante. De asemenea, evitați alimentele care necesită sa muscati cu putere.

De asemena trebuiesc evitate bauturile acidulate și cele racoritoare (sucurile) în timpul tratamentului. Consumul de ciocolată sau alte dulciuri trebuie redus la minum și  de preferat să fie mancate în timpul meselor principale. Alimentele tari și crocante cum ar fi merele, morcovii, aripioarele de pui , țelina și multe altele se pot manca taiate în bucațele mici și mescate cu dinții din spate, molarii.

Mâncand 3 mese principale  pe zi în schimbul mai multor gustări este mult mai sănătos pentru organismul și dinții tăi.

Tine minte !

– Evita alimentele tari, lipicioase și crocante

– Evită alimentele și băuturile dulci între mese și înainte de culcare

– Evită sucurile și băuturile acidulate

– Vizitează medicul dentist sau ortodont regulat

– Spală-te pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi minim 3 minute cu pasta de dinți

– Verifică aparatul dentar regulat


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *