Călătoriile și aparatul dentar. Ce faci când ai o urgență stomatologică

În luna decembrie, cei mai mulți dintre noi călătoresc. Fie că aleg o vacanță în străinătate, fie că fac o vizită la bunici sau la părinți. În oricare dintre situații, oriunde am pleca, trebuie să avem grijă de aparatul nostru dentar.

              Fie că sunteți părintele unui copil cu aparat dentar, un adult cu aparat dentar sau un adolescent cu aparat dentar, se aplică același sfat pentru tratarea problemelor dentare și a situațiilor de urgență în timpul unei călătorii. Cu doar un mic efort, vă puteți bucura de vacanță fără să vă faceți griji pentru aparatul dumneavoastră dentar. Important este să ascultați sfatul specialiștilor.

Suntem la un telefon distanță. Ne găsești la numărul 0722884433

Vizitați medicul stomatolog sau ortodont

Înainte de călătorie, este o idee bună să vă asigurați că ați avut un control recent la medic pentru a vă asigura că nu aveți arcuri sau inele dezlipite sau rupte și că totul este în ordine înainte de a pleca. E bine să știți exact ce probleme aveți și cum puteți să vă ocupați de ele.

Împachetați un kit de călătorie

Pe lângă articolele dumneavoastră de îngrijire personală,  este o idee bună să luați în bagaj și o trusă dentară de igienă orală de voiaj. Aveți grijă să includeți ceară dentară, ata dentară și câteva pastile împotriva durerilor dentare. Aceste articole ar trebui să vă facă să treceți cu ușurință peste cele mai multe probleme dentare. Pe lângă periuța de dinți obișnuită, luați si o periuță de dinți de dimensiuni mici pentru a o avea la îndemână.

Aveți grijă ce mâncați!

S-ar putea să nu vă gândiți la siluetă în timp ce sunteți în vacanță , dar trebuie să aveți grijă ce mâncați pentru a evita problemele cu aparatele dentare. Chiar și în vacanță, trebuie să evitați alimentele lipicioase, tari, gumate și crocante.

Obiceiuri pentru o bună igienă orală

Vacanța nu este un moment oportun pentru a neglija obiceiurile corecte de igienă orală. Puteți să vă relaxați și să vă distrați, dar nu uitați să va periați și să vă curățati dinții după fiecare masă, inclusiv după fiecare gustare. Luați o periuță de dinți de voiaj cu dumneavoastră pentru a vă spăla cât mai ușor pe dinți după masă. Beți multă apă pentru a ajuta la clătirea particulelor de hrană și a vă menține hidratată dantura.

Minimizați durerea și suferința

Dacă simțiți vreo durere în timpul călatoriei, puteți să luați câteva măsuri pentru a vă ameliora durerea și să puteți continua să vă bucurați de călătorie, până când vă întoarceți acasă și vă puteți programa la medicul dumneavoastră dentist sau ortodont. Probleme precum dezlipirea inelelor și deplasarea arcurilor sau orice suferință sau durere pot fi atenuate cu ceară dentară plasată corespunzător și analgezice.

Găsiți un medic ortodont în apropiere

Este de înțeles că nu veți putea face față tuturor situațiilor de urgență. Dacă un fir se mișcă sau simțiți un fir care vă înțeapă în obraz sau gingie, provocând durere, sau în caz că un bracket se rupe sau un arc, iar ceara nu vă ajută, este mai bine sa mergeti la un medic. Găsiți un expert calificat în apropiere pentru a vă ajuta să vă gestionați situația de urgență dentară până când vă întoarceți acasă.

Să aveți o vacanță frumoasă și nu uitați să aveți grijă de aparatul dentar!

Sărbători fericite!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *