CUM SĂ ÎȚI ÎNDREPȚI DINȚII FĂRĂ BRACKETS LA VEDERE

Vedem tot mai mulți adulți în jurul nostru care poartă aparat dentar ca să își îndrepte dinții. Deja, putem vorbi despre o modă. Așa că nu puțini dintre noi, când văd rezultatul unui tratament ortodontic, adică o dantură ca de revistă, și-ar dori să aibă același zâmbet perfect. Dar, fără să poarte, la vedere, acele “sârme” despre care cred că ar da dureri de cap și ar atrage prea multe priviri. E posibil. Există variante de tratament pentru îndreptarea dinților fără aparat.

Fă o programare la medicul specialist!


Aparatul dentar și stilul de viață

Aparatul dentar vine la pachet cu o serie de reguli clare pe care trebuie să le respecți dacă vrei să ai parte de cel mai bun rezultat. În primul rând, ai nevoie de o perioadă de timp, mai lungă sau mai scurtă, pentru a te obișnui cu aparatul. Trebuie să iei în calcul și faptul că, în unele situații, aparatul mai are nevoie de ajustări, astfel încât să fie fixat în perfectă concordanță cu anatomia ta și poziționat astfel încât să ducă la rezultatul urmărit. Apoi, în cazul adulților cu meserii în care o imaginea deja creată este extrem de importantă, purtarea unui aparat dentar clasic nu e o opțiune. Așa se întâmplă și atunci când vorbim despre copii și adolescenți care practică sportul de performanță.

Invisalign, alternativa la aparatul dentar

Ca să nu mai treceți pe listă toate reținerile de mai sus atunci când vreți să vă îndreptați dinții, există o soluție. Invisalign. Această tehnologie se bazează pe gutiere din plastic transparent, aproape inobservabile. Invisalign e folosit deja de mai bine de 20 de ani și și-a arătat beneficiile, peste 7 milioane de personae din lume și-au corectat așa dantura. Nu există limită de vârstă pentru aceastăvariantă de tratament, doar că ea trebuie să fie recomandată de medic și trebuie urmate pas cu pas instrucțiunile acestuia.

gutiere transparente

Cât de complicat e să îți îndrepți dinții cu Invisalign

Invisalign este o metodă eficientă de îndreptare a dinților și în cazurile simple, dar și în cele complexe. Ortodontul este cel care decide dacă această variantă de tratament este potrivită, eficientă și în cazul dumneavoastră.

Gutierele din plastic transparent pe care le veți purta sunt foarte atent concepute. În primul rând, medicul ortodont vă va face radiografii, fotografii și mulaje ale dinților pe care tehnologia Invisalign le va folosi pentru a crea o imagine tridimensională a danturii. Pe baza acestei imagini, medicul va pune la punct un plan precis de tratament, inclusiv mișcările exacte ale dinților dumneavoastră.

Pentru o programare la Ortho Institute. Sună la 0722.884.433!


După ce planul de tratament este gata, un plan personalizat, se fac gutierele dintr-un plastic transparent, neted, fără BPA, care nu vă vor irita nici obrajii, nici gingiile. Cei mai mulți oameni din jurul dumneavoastră nu vor observa că le purtați. Și în acest timp, dinții trec ușor-ușor la locurile lor.

Ca dinții dumneavoastră la finalul tratamentului să fie perfect aliniați trebuie să mergeți la controale regulate, în medie din 6 în 6 săptămâni. Există posibilitatea, în funcție de evoluția danturii dumneavoastră, ca ortodontul să decidă că e nevoie ca gutierele inițiale să fie schimbate cu unele noi, updatate la nevoile din acel moment.

Gutierele transparente, pentru cele mai bune rezultate, se poartă 20-22 de ore pe zi. Marele lor avantaj este că sunt detașabile, deci pot fi scoase pentru a mânca fără nicio restricție și spălatul pe dinți nu e deloc mai complicat decât în mod obișnuit.

Pentru că e o metodă de îndreptare a dinților care nu e la vedere, nu doar adulții o preferă, ci și adolescenții, care se tem că un aparat dentar e complicat de purtat și că aduce și glume din partea colegilor. Un alt beneficiu al Invisalign este durata tratamentului. Mult mai scurtă decât în cazul aparatelor dentare clasice, care trebuie purtate aproximativ 2 ani.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *