Educatie

Un părinte informat înseamnă un copil mai sănătos

Este important ca un copil să aibă o dantură corectă încă de la apariția dinților de lapte. Potențialele probleme dentare pot fi surprinse din timp și corectate la timp, pentru ca cel mic să devină un adolescent bine dezvoltat și un adult cu încredere în sine. 

Ca părinte vrei ca cel mic să mestece corect și să aibă o dicție normală. Noi te ajutăm să înțelegi mai bine semnele care pot indica de la o vârstă fragedă nevoia de aparat dentar sau alt tip de intervenție ortodontică. Prin cursurile și workshopurile pentru părinți transmitem informații și metode de prevenție, predăm exerciții care pot fi făcute de cel mic și explicăm cum poți fi de ajutor copilului tău pe parcursul tratamentului ortodontic.

Educatie
Testimoniale

Pacienti
Ortho Institute

Educatie

Seminarii pentru
parinti

 • Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

Educatie

Intrebari Frecvente

 • La ce vârstă trebuie să meargă un copil la dentist?

  Asociația Americană de Stomatologie Pediatrică recomandă ca după ce împlinește 1 an, copilul să fie dus la stomatolog pentru a afla exact cum să-i îngrijească dantura, ce nevoi are.
  Pentru prima vizită la ortodont e recomandată vârsta de 7 ani pentru ca eventualele probleme să fie corectate din timp, ușor, fără costuri mari.
 • De ce ar avea nevoie copilul meu de ortodont?

  Din două motive. Unul estetic, celălalt funcțional. O dantură sănătoasă arată bine și crește încrederea în sine. Rezolvarea problemelor danturii ajută la starea generală de bine: copilul va va mușca foartecorect, va respira fără probleme, va avea o postură bună.

 • Cum îmi dau seama că are probleme copilul meu?

  Există probleme vizibile: dinți înghesuiți sau crescuți unul peste altul ori cu mari spații între ei. Dar, și probleme mai greu de remarcat: copilul își mușcă frecvent din obraz, are dificultăți de vorbire, își suge degetele și după ce a trecut de 3-4 ani.

 • Aparatele dentare provoacă durere?

  Doar în unele cazuri, unii pacienți, în primele zile au o senzație de discomfort și  au dureri minore.

 • Cât de des trebuie să revină copilul la Clinică în cadrul tratamentului?

  Depinde de la caz la caz, dar, în medie, frecvența vizitelor e de  4-10 săptămâni.
 • E scump tratamentul ortodontic?

  Costurile diferă de la caz la caz, dar reprezintă, indiferent de valoarea lor, o investiție pe termen lung. Făcute la timp, lucrările ortodontice sunt mai ieftine și te scapă ulterior de alte cheltuieli medicale.

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli