Etapele tratamentului
Centru de excelenta in ortodontie, respiratie si postura
ORTHO INSTITUTE
EVALUAREA CLINICĂ
Medicul ortodont determină problemele pe care le poate avea pacientul
FOTOGRAFII EXTRAORALE ȘI INTRAORALE:
Imaginile permit medicului ortodont să analizeze, printre altele, simetria facială și malpozițiile dentare.
RECOMANDĂRI RADIOGRAFII
Acestea permit ortodontului să vadă starea rădăcinilor, a osului, statusul dentar, dacă există dinți incluși sau lipsă și să evalueze multe alte aspecte.
AMPRENTE MODELE DE STUDIU
Servesc pentru a determina un plan de acțiune cât mai corect dar și asemenea și pentru realizarea simulărilor digitale și a aparatelor dentare.
Stabilirea diagnosticului
Scopul primei întâlniri este de a discuta opțiunile de tratament, de a examina dinții și maxilarele pentru a evalua poziția acestora și modul în care sunt afectate funcțiile orale. În timpul acestei întâlniri inițiale, se va discuta motivul vizitei și se vor efectua fotografiile de diagnostic, împreună cu amprentele dentare și radiografiile necesare.
Planul de tratament
Medicul ortodont va expune planul de tratament în detaliu oferindu-vă explicații referitoare la înregistrările ce au condus la un anumit diagnostic, la opțiunile de tratament disponibile, și va prezenta etapele tratamentului în concordanță cu durata aferentă. După ce vă prezentăm analiza și comparăm opțiunile de tratament, vă ajutăm să luați cea mai bună decizie de tratament.
Instituirea tratamentului
Curățarea dinților, montarea aparatului si instrucțiunile despre igiena si nutriție pe parcursul purtării aparatelor ortodontice durează aproximativ o ora iar dvs. veți primi explicațiile necesare, pas cu pas.
Vizite periodice:
Odată ce tratamentul începe, medicul ortodont vă va sfătui cu privire la cât de des trebuie să efectuați controalele, acest lucru depinzând de cerințele de tratament ale fiecărui individ în parte. În mod normal, această perioadă poate varia de la 2 până la 8 săptămâni.
Vizite în cadrul contenției
Cea mai importantă etapă finală a tratamentului se numește „etapa de contenție“. Retainerele sunt proiectate să țină dinții în poziție în timp ce structurile de sprijin din jurul acestora (oase, gingii, ligamente și mușchi) se adaptează la poziția nou stabilită. În timpul acestor vizite mai puțin frecvente ca în perioada active a tratametului, Dr Ela Bănică vă va monitoriza noul zâmbet.
Condiții ce trebuie îndeplinite pentru efectuarea tratamentului ortodontic
În timp ce vârsta nu joacă un rol fundamental în tratamentul ortodontic, o structură sănătoasă a țesutului de suport al dinților reprezintă o condiție importantă.
urmărește-ne
Garanție de calitate
Profesionalism
Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.
Tratament holistic
Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică, se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.
Peste 20 ani experiență
Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani