Iata de ce vara este momentul ideal pentru inceperea tratamentului ortodontic

Screen Shot 2016-06-20 at 1.48.14 PM

Vara este momentul cel mai potrivit pentru inceperea unui tratament de aliniere a dintilor mai ales pentru copii si adolescenti. Programul mai lejer si timpul liber dintre activitatile de vacanta permit ca programarile la ortodont sa se faca cu o mai mare usurinta.

  • Programari, consultatii

Dataorita faptului ca scoala, sportul si alte activitati extrascolare nu va incarca atat de mult programul in zilele de vacanta puteti face mai usor vizite la cabinetul ortodontic, vara fiind momentul ideal din mai multe puncte de vedere. De obicei pana sa aveti aparatul dentar fixat pe dinti sunt necesare trei intalniri: consultatia initiala, discutarea planului de tratament si fixarea aparatului. Bifarea celor trei intalniri inainte ca noul an scolar sa inceapa inseamna parcurgerea celor mai importnante etape pentru parinti si setarea perfecta a drumului pentru un zambet minunat la sfarsit de tratament.

  • Confortul

Primele zile dupa fixarea aparatului reprezinta perioada de acomodare si uneori un mic discomfort resimtit mai ales la masticatie. Daca toate acestea se intampla in perioada cand stati acasa intr-un mediu relaxant si nu la scoala face ca perioada initiala de tratamet sa fie parcursa cu mai mare usurinta. Consumul alimentelor mai moi si nelipicioase la inceput este de mare ajutor iar tranzitia va fi mai placuta.

  • Curatarea

Copiii se vor obisnui usor cu mestecatul alimentelor dar si cum sa faca curatarea dentara corecta atunci cand au aparat dentar. Protocolul de curatate presupune folosirea unor accesorii cum ar fi periutele interdenare, dusul bucal pentru a facilita curatarea si putina rabdare pana cand acest ritual devine o rutina cotidiana.