Cat valoreaza zambetul dumneavoastra? Investitia in tratamentul ortodontic

Tratamnetul ortodontic ar trebui sa fie considerat ca o investitie in viitor. Beneficiile tratamentului ortodontic nu sunt doar estetice, ci  asigura un viitor mai bun pentru sanatatea  dentara.

 • Ştiaţi că majoritatea oamenilor îşi păstreze automobile numai 30 de luni si ca deprecierea  unui automobil nou este fantastica?

Să luam o medie de 20.000 de euro pentru o masina noua. Dacă vă păstraţi masina pentru 30 de luni, s-ar putea fiti norocos  să o vindeti  cu 10.000 de euro, asta doar dacă este în formă excelentă dupa 30 de luni. Şi ce aveţi pentru viitor? Nimic. Doar o altă şansă de a face acest lucru din nou. De fapt, unii oameni datoreza bani suplimentari datorita faptului că au luat maşina cu un anumit  tip de finanţare.

 • Majoritatea familiilor detin mai multe masini si telefoane mobile, fumeaza si consuma cafea zilnic si alcool saptamanal?
 • Majoritatea femeilor urmeaza saptamanal sau cel putin lunar tratamente cosmetice de modelare corporala, bronzare artificiala si coafor?
 • Majoritatea femeilor sunt dispuse sa cheltuie sume exorbitante pentru pantofi sau haine conform noilor tendinte ale modei?
 • Foarte multi tineri aleg sa-si petreaca serile de sfarsit de saptamana in cluburi “exclusiviste” unde rezervarea unei mese si o sticla de sampanie costa …?

Tratamentul ortodontic a rămas în urmă odata cu explozia de creşteri de taxe si scumpiri aferente. La începutul anilor 1970 in America un tratament ortodontic putea costa 1,500 $ in timp ce o masina sport  noua ar fi costat aproximativ  5,000 $. Astăzi, o masina sport noua costa  cam 50.000 $ ( probabil si  mai mult), ceea ce înseamnă cel puţin o creştere de 10 ori în costuri. În cazul în care preturile tratamentelor ortodontice ar fi ţinut pasul cu cel al masinilor, costul pentru un tratament ortodontic tipic ar fi de cel puţin 15.000 de dolari.

In America un tratament ortodontic pentru un adolescent costa mai putin de 1/2 din aceasta suma. In Romania costa mult mai putin de 1/6 !!!

De ce este un tratament ortodontic o afacere astazi?  Progresele în tehnologia de fabricare, design si pozitionare a bracket-urilor, arcurile moderne care folosesc  aliaje din industria spatiala si  noua abordare a planului de tratament au făcut ca perioada de tratament sa fie mai scurta si mai comfortabila pentru pacient. In trecut un ortodont avea nevoie de  4-6 ore pentru a monta un aparat, are acum are nevoie de mai puţin de o oră.

Da, un ortodont poate plasa toate bracketurile si tuburile pe dinţi în mai puţin de o oră. Uimitor!

Şi arcurile pe care le folosim astăzi sunt semnificativ diferite în ceea ce priveste modul în care acestea actioneaza si misca dintii. Cu noile arcuri compozite, dintii se mişca mai repede şi cu un disconfort mai mic decât înainte. Intr-adevar aceasta tehnologie este costisitoare dar reduce foarte mult timpul de tratament pentru ortodont astfel ca in final dumneavoastra veti scuti timp si bani.

Important de stiuit:

Exista foarte multi fabricanti de bracket-uri, arcuri si accesorii pentru ortodontie cei mai buni fiind bineinteles: SUA, Germania, Franta, Japonia  acestea au in schimb un cost mai ridicat de fabricatie iar calitatea  si siguranta tratamnetului ortodontic este garantata. Ortodontii care folosesc materiale unor astfel de fabricanti gen China, Pakistan etc. nu pot obtine aceleasi rezultate la finisare si nici nu veti putea avea garantia tratamentului corect efectuat. De accea este bine sa va informati inainte de a decide la ce cabinet si specialist ortodont  va tratati dar si sa evaluati corect de ce exista diferente de cost atat de mari pentru acelasi tip de aparat.

 • Dacă sunteţi recomandat de către un membru al familiei sau un prieten care este deja în tratament la clinica  noastra va puteti bucura de o consultatie gratuita!
 • Avantaje pentru parintii cu mai multi copii in tratament: discount din costul total al tratamentului.
 • Sistemul de plata este conceput pentru a va asigura ca procesul este previzibil, flexibil şi comod.
 • Preţurile sunt all-inclusive, de la început până la sfârşit, nu există costuri ascunse sau suplimentate de-a lungul tratamentului
 • Plata integrală poate permite o negociere a costului total de tratament.
 • Practicam un sistem transparent de taxe pentru a permite auto-finanţarea  tratamentului ortodontic.
 • Vom percepe în funcţie de tratamentul necesar un plan cu costuri individualizate şi nu o taxă generalizată pentru tratamentul ortodontic.
 • Costul total al tratamnetului variaza de la pacient la pacient, în funcţie de perioada de timp necesara tratamentului, dificulatea cazului si varsta pacientilor intrucat clinica noastra ofera preturi speciale pentru copii si adolescenti.

Există mai multe modalităţi de plata pe care clinica  noastra le ofera pacienţilor şi părinţilor:

 Plata în avans

Atunci când plata se face integral la inceputul tratamentului ortodontic, vi se va acorda o favoare astfel ca dumneavoastra veti beneficia de un discount de 10%.

Plata esalonata la cabinet

In situatia in care veti opta pentru o plata esalonata, clinica noastra va va oferi un plan de plata in cabinet, astfel incat dumneavoastra veti putea plati 30% din costul tratamentului ortodontic la începerea acestuia, iar restul se va putea plati pe parcursul tratamentului in rate.

 

Taxele sunt calculate după cum urmează:

 •  Documentatia, înregistrările ortodontice şi planul de tratament individualizat cu diferitele opţiunile de tratament analizate si explicate.
 • Tipul de aparat pe care il alegeţi sau  care se recomanda in functie de caz: metalic, ceramic, lingual, clear aligner, autoligaturant.
 • Durata anticipată a tratamentului în luni, şi anume: pana la12 luni sau peste 24  luni
 • Tratament Copii &Adolescenti (simplu sau complex) – Tratment Adulţi (simplu sau complex)
 • Tipul de reatainer (pentru perioada de contentie) recomandat: retainer fix metallic sau fibra de sticla, sau retainere detasabile din plastic.

Va prezentam o  medie estimativa a costurilor tratamentului ortodontic in Europa:

 In Franta  

Copii:

Aparat Metalic = 5.000 E  si  Aparat Ceramic= 6.000 E

Adulti:

Aparat Metalic= 6.000 E   si  Aparat Ceramic= 7.000 E

In UK

 Copii:

Aparat Metalic= 4.000 £   si   Aparat Ceramic= 5.000£

Adulti:

Aparat Metalic= 5.000 £   si   Aparat Ceramic= 6.000 £

In Romania

Copii:

Aparat Metalic= intre 2.000-2.500 E  si  Aparat Ceramic= Intre 3.000-3.500 E

 Adulti:

Aparat Metalic= intre 2.500-3.000 E  si  Aparat Ceramic= intre 3.500-4000 E

 Cat castiga un ortodont?

În medie, un ortodont in America are o săptămână de lucru de 35 ore si castiga aproximativ 200.000 -300.000 de dolari pe an.

In Franta un ortodont începător câştigă aproximativ 7.000 de euro pe lună. Un ortodont care este deja la jumătatea sau la sfârşitul carierei sale castiga aproximativ 10.000 – 15.000 de euro. La extreme exista si ortodonti care castiga 20.000 de euro iar altii doar 5.000 sau 7.000 de euro.

Concluzii:

In Franta fata de America venitul unui ortodont  se imparte la 2, in Romania venitul unui ortodont  fata de Franta se imparte TOT la 2 , in cazurile fericite !!!

 • Taxele de cursuri si congrese de specialitate au aceleasi costuri pentru toti ortodontii si se platesc din buzunar nu exista sponsori ca la alte specializari!
 • Materialele si aparatura au aceleasi costuri peste tot in lume, dimpotriva in Romania sunt mai scumpe din cauza taxelor si a numarului mic de comenzi si importatori care nu reusesc sa negocieze preturile asa cum se practica in alte state!

Ca fapt divers:

O operatie de estetica de marire a sanilor costa in Romania 6.000 de euro

(timp alocat interventiei aproximativ 2 ore. Materiale: doua proteze din silicon sau ser fiziologic,  anestezia generala aferenta si spitalizare vreo doua zile)

 Un aparat lingual sau invizibil costa in Roamnia  6.000 de euro

(timp alocat tratamentului 2 ani, controale lunare si doi ani controale in perioada de contentie. Materialele si laboratorul costa aproximativ jumatate din suma)

 


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *