Malocluzii

Dinti
Distantati/Departati

Distantele dintre dinți pot să apară odata cu creșterea continuă anormală a maxilarelor. Dinții lipsă pot determina și ca dinții din jur să se deplaseze, datorită spațiului suplimentar, creând lacune intre dinți. Problemele legate de spațiu și distantele dintre dinți pot duce la probleme cu gingiile (din cauza lipsei de protecție oferita de dinți), pungi parodontale și risc crescut de boli parodontale.

Ortho

Dinti
Aglomerati/Inghesuiti

Aglomerarea dintilor apare atunci cand nu exista suficient loc in interiorul maxilarului pentru ca toti dintii sa se potriveasca, in mod normal. Când sunt lăsati netratati, starea dinților foarte aglomerați se poate înrăutăți în timp, ducând la dinți foarte strâmbi. Această aglomerare poate duce la acumularea de placă, carii dentare și la o creștere a șanselor de boală a gingiilor.

Institute

Supra-Muscatura

Supra-muscatura apare atunci cand dintii superiori musca peste dintii inferiori. De obicei, are cauze genetice. Este cauzata si de obiceiuri orale proaste sau de supra-dezvoltarea osului care susține dinții. Acest lucru poate duce la probleme cu gingiile, iritații și/sau uzură a dinților inferiori și poate provoca probleme dureroase ale maxilarelor și articulațiilor maxilare.

Ortho

Muscatura Deschisa

Munscatura deschisă apare, adesea, atunci când unii dinți nu reușesc să aiba contact fizic cu dinții opuși pentru o mușcătură corespunzătoare. Cel mai adesea, este provocata de o structură genetică anormală a maxilarului sau de sugerea excesivă a degetului mare. O mușcătură deschisă poate provoca mestecare defectuoasa sau dureroasă și chiar disfuncție de vorbire. Aceasta poate duce, de asemenea, la probleme mai mari cum ar fi tulburarea articulației termo-mandibulare (TMJ).

Malocluzii

Sub-Muscatura

Sub-muscatura poate să apară atunci când dinții inferiori ies in afara, dincolo de dinții superiori din față. Este cauzată, de obicei, de creștere inferioară a maxilarului superior, de creștere superioara maxilarului inferior sau de amândouă. Poate fi cauzată si de lipsa dinților de sus. Acest lucru poate împiedica funcționarea normală a dinților sau a molarilor din față, ceea ce poate duce la uzura dinților. Poate provoca, de asemenea, probleme dureroase ale maxilarului și articulațiilor maxilare.

Ortho

Muscatura Incrucisata

Muscatura incrucisata poate apărea atunci când maxilarul superior și inferior sunt ambele prost aliniate. Aceasta provoacă unul sau mai multi dinți superiori sa muște în interiorul dinților inferiori. Fenomenul se poate produce atât pe partea din față, cât și pe partile laterale ale gurii. Muscatura incrucisata poate cauza uzura dintilor, boli ale gingiilor si retragerea oaselor.

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli