Aparate

Aparatul mobil de
expansiune

Este un aparat reglabil construit din material acrilic tare și arcuri de sârmă, care asigură o expansiune controlată prin utilizarea unui șurub central reglabil.

Aparatele de expansiune palatale lărgesc arcada superioară, creeaza mai mult spațiu pentru alinierea corectă a dinților și ofera pacientului o mușcătură mai bună.

În perioada creșterii, palatul copilului se lărgește parțial prin presiunea limbii. Noi, pur și simplu mărim această presiune cu ajutorul aparatului, care acționează natural, într-o perioadă scurtă de timp.

Aparatele de expansiune sunt unele dintre cele mai frecvente aparate ortodontice utilizate la copiii mici, mai ales pentru că  nu produc un disconfort considerabil. Fabricat personalizat pentru fiecare copil, aparatul de expansiune palatal lărgește maxilarele prin plicarea unei presiuni ușoare asupra molarilor, de fiecare dată când se face o ajustare. Aparatul este montat pe unul sau doi dinți de pe fiecare parte a maxilarului și este fixat pe poziție.

Acasă, părinții activează aparatul în funcție de recomandarea medicului, cu o simplă cheie. De obicei, copiii poartă aparatul de expansiune timp de 6 până la 12 luni.

Recomand pacienților să poarte un aparat de expasiune palatal la o vârstă fragedă, pentru a face loc dinților permanenți. În loc să rezolvăm problemele post-factum, încercăm să le prevenim. În plus, este mai ușor să extindem arcul superior înainte de pubertate.

Expansiunea maxilarului superior este o formă de tratament ortodontică utilizată în cazuri specifice. Prin lărgirea circumferinței palatului, perimetrul arcului dentar crește pentru a crea mai mult spațiu propice creșterii dinților permanenți.

Corectează o mușcătură încrucișată. Dinții superiori ar trebui să circumscrie dinții inferiori. La un pacient cu un palat îngust aceasta se întâmplă invers, iar dinții superiori mușcă în interiorul dinților inferiori. Aceasta are ca rezultat creșterea asimetrică a maxilarului inferior, care poate cauza asimetrie facială dacă nu este corectată din timp.

Elimină sau reduce supraaglomerarea, făcând spațiu pentru ca toți dinții superiori ai copilului să erupă în pozițiile lor corecte.

Îmbunătățește capacitatea de respirație. Un maxilar superior îngust sau adânc face dificilă respirația pe nas a copilului. Acest lucru are ca rezultat respirația continuă pe gura, care cauzează inhalarea nesănătoasă a bacteriilor nefiltrate, gura uscată și halena (respirația urât mirositoare).

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli