Specialiști

Shaping Smiles, Shaping Lives

Creșterea și dezvoltarea facială

Detalii

Stadiile de creștere

Detalii

Beneficiile examinării timpurii

Detalii
Myobrace®

Ortodonție Naturală, Preventivă sau Miofuncțională

Sistemul Myobrace® este un concept pre-ortodontic preventiv care se concentrează pe tratarea cauzelor care stau la baza dinților strâmbi, prin deblocarea creșterii și dezvoltării naturale.

Sistemul Myobrace®

 • Corectează proastele obiceiuri orale;
 • Dezvoltă și aliniază maxilarele;
 • Ajută la îndreptarea dinților;
 • Optimizează dezvoltarea facială;
 • Imbunătățește sănătatea generală.
Armonie

Ortopedie Dento-Facială

Ortopedia dento-facială implică dezvoltarea și ghidarea creșterii faciale la vârsta copilariei. Rolul ortopediei dento-faciale este de a restaura armonia feței, de a corecta tulburările funcționale ale ocluziei și ale altor structuri oro-facilale.

Beneficiile tratamentului ortopedic sunt:

 • Influențarea creșterii maxilarelor într-o manieră pozitivă;
 • Îmbunătățirea încrederii în sine și a felului în care arată dinții și zâmbetul;
 • Ghidarea dinților permanenți într-o poziție mai favorabilă;
 • Reducerea nevoii de a face tratamente complicate în viitor;
 • Simplifică și scurtează tratamentul ortodontic cu aparate fixe după erupția dinților permanenți
 • Scăderea riscului de traumatisme la dinți anteriori protrudați;
 • Îmbunătățește fonația și masticația;
 • Păstrarea sau câștigarea de spațiu necesar erupției dinților permanenți.
Premiera

Ortodonție Bioprogresivă

Ortodonția bioprogresivă implică aplicarea aparatelor dentare pe anumite grupuri de dinți, cum ar molarii, incisivii, canini si premolari.

Dr. Ela Bănică este primul medic ortodont care utilizează tehnica bioprogresivă în România.

Simetrie

Ortodonție Corectivă + Ortognată

În zilele noastre, medicii ortodonți pot face infinit mai mult decât să îndrepte dinții. Sculptarea unui zâmbet frumos necesită o atenție specială detaliilor dentare care merge dincolo de simpla aliniere dentară. În acest sens, folosim tehnica robotică SureSmile, aparate dentare fixe și labiale, aparate dentare fixe linguale, Invisalign și SureClear.

Corectie

Corectarea obiceiurilor vicioase

Obiceiuri cum ar fi suptul suzetei și al biberonului, sugerea degetului sau rosul unghiilor, poziția de somn, dimensiunea și tipul pernei în timpul somului pot avea repercursiuni negative asupra sănătății.

Sunt prioritare pentru noi menținerea integrității arcadelor și a structurii dentare și tratarea la timp a cariilor prin obturații modelate anatomic.
În cazul în care se impune extracția unui dinte temporar înainte de termen este obligatoriu să aplicăm un menținător de spațiu.

În cazul anodonțiilor, adică a lipsei unuia sau mai multor dinți, îți recomandăm să respecți planul de tratament propus de ortodont, care cel mai adesea urmărește menținerea spațiilor și refacerea continuității și aliniamentului dentar la vârsta adolescenței. Dinții supra-numerari necesită extracții.

Respirație

Tulburările de somn la copii

Atunci când sforăitul sau respirația îngreunată a copilului sunt cauzate de o boltă palatină sau de o dezvoltare precară a maxilarelor și cavității nazale, este indicat tratamentul orthodontic sau ortopedic functional. Un dispozitiv ortodontic poate corecta forma cavității orale facilitând respirația nazală, reforma structurilor faciale și funcționarea optimă a căilor respiratorii.

Patologii

Patologiile ATM

Sindromul Temporo-mandibular (ATM) presupune o varietate de simptome și face referire la articulația complexă a maxilarului, mușchii capului, ai gâtului și umerilor, având legături strânse cu ocluzia dentară (mușcătura) și sistemul nervos. Diagnosticarea poate fi o provocare, întrucât multe dintre simptome nu par a avea legatură între ele sau cu o problemă a cărei cauză s-ar putea afla la nivelul maxilarului. Simptomele pot varia între migrene, dureri de gât, probleme ale urechilor, amețeli, dureri faciale și oboseală subită.

Preventie

Prevenția cariilor -
Managementul cariilor prin CAMBRA

Dr. Ela Bănică a introdus pentru prima dată în România filozofia CAMBRA, o metodă de evaluarea a riscului cariogen. CAMBRA este un acronim pentru Caries Management by Risk Assessment (Managementul Cariei prin Evaluarea Riscului). Descrie o formă preventivă de stomatologie în care pacienții sunt clasificați în funcție de riscul lor relativ de a dezvolta carii dentare, pe baza factorilor de risc, inclusiv dieta, igiena orală, regimul de fluor și igiena orală anterioară.

Bacterii

Testul pentru identificarea
încărcării bacteriene

La Ortho Institute folosim un test simplu care se efectuează în cabinet în doar 60 de secunde și care folosește Adenosin Trifofosfat ATP bioluminescență pentru identificarea încărcării bacteriene. Testul recoltează de pe suprafața dinților o mostră și indică dacă există un risc crescut de carie, acesta fiind corelat cu prezența streptococilor mutans cu valori mai mari de 1500 – 9995.

Obiective

Obiectivele noastre

 • Protejarea dinților de riscul apariției cariilor, în timpul tratamentului ortodontic cu ajutorul unor kituri de prevenție;
 • Periuțe și accesorii moderne pentru îmbunătățirea igienei orale;
 • Prevenirea apariției petelor albe de demineralizare a smalțului;
 • Programe educaționale diferențiate, pe grupe de vârstă.
Igienă

Nu neglijați igiena
orală a copiilor

Copii cu o sănătate orală precară au dificultăți la școală, stima de sine scăzută și încredere redusă în forțele proprii.
Printre consecințele unei sănătăți orale proaste se numără: cariile dentare și afecțiunile parodontale, durerile, infecțiile, pierderea dinților, îngreunarea alimentației, lipsa somnului, tulburările de învățare, atenție și comunicare.

Nutriție

Nutriție & Wellness

O masticație corectă presupune o ocluzie, adică o mușcătură echilibrată posterioară care să susțină o masticație bilaterală alternativă. În caz contrar, există riscul apariției malocluziilor, prin urmare este important să urmărim integritatea suprafețelor ocluzale, triturante, adică acele suprafețe care realizează masticația.

Aparatul musculo-scheletic împreună cu craniul şi mandibula reprezintă un sistem unic anatomo-funcțional. Este suficient ca o singură componentă a acestui sistem să nu funcționeze optim, ca să apară consecințe negative asupra întregului organism. Articulația temporo-mandibulară este una dintre articulațiile cele mai solicitate – aproximativ 10.000 de mișcări în 24 de ore.

Constatăm astăzi, peste 70% dintre copii prezintă malocluzii diagnosticabile în dentiția temporara, primară. Pentru a le preveni, Ortho Institute recomandă alăptarea, deoarece promovează dezvoltarea adecvată a cavității orale. Lipsa suptului la sân poate interfera cu dezvoltarea motorie orală, cauzând malocluzii, în special ocluzii inverse posterioare și respirație orală.

Masticația are un rol cheie în dezvoltarea gurii.
Pierderea dinților poate avea un impact asupra întregii capacități funcționale de a mușca, mesteca și înghiți alimente, în cele din urmă cu impact asupra calității dietei și statusului nutrițional.

Tarife

Vezi tarifele noastre aici

Accesează

Solicită o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Garanție

Garanție de calitate

 • Profesionalism

  Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.

 • Tratament holistic

  Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică,  se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.

 • Peste 20 ani experiență

  Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli