IUBIȚI-VĂ ȘI DINȚII!
Dragostea plutește în aer și aștepți cu nerăbdare să-ți petreci timpul cu iubita ta, sau iubitul tău, precum și să te răsfeți cu anumite delicii de Dragobete nu-i așa?
Specialiștii OrthoInstitute doresc să-ți reamintească câteva sfaturi dentare utile de Ziua Îndrăgostiților, pentru a vă menține strălucirea dinților.
RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE
Deși respirația urât mirositoare poate apărea după o cină cu degustări grozave, probabil că nu este atât de atrăgătoare pentru persoana cu care vorbești. Este bine să aveți puțină ață dentară în buzunar sau geantă, ca să să puteți scăpa rapid de particule de alimente la baie; apoi o mică bomboană mentolată pentru a-ți recăpăta un aer proaspăt și atrăgător. Dacă respirația urât mirositoare persistă chiar și după ce mirosul de mentă s-a epuizat, asta înseamnă că este timpul pentru un control la medicul stomatolog.
ALEGEȚI DULCIURILE CU ATENȚIE
Ciocolata nu are tendința de a se lipi de dinți ca și multe ale delicatese dulci, făcându-le mai bune pentru sănătatea dumneavoastră orală. De fapt, ciocolata neagră este o opțiune și mai bună, deoarece conține mai puțin zahăr decât ciocolata cu lapte! Deși bomboanele lipicioase, dulci și acre pot deține un loc special în inimile noastre, trebuie să ne amintim cât de periculoase pot fi pentru dinții noștri și chiar și pentru aparatele dentare. Aceste bomboane tari sau gumate tind să fie acide pentru dinți, provocând uzura smalțului dentar protector. În schimb, de ce să nu-i oferi persoanei dragi flori, un card sau chiar o cină romantică acasă? Când vine vorba de ciocolată, alegeți o marcă de calitate, care conține de preferință 50% sau mai multă cacao, deoarece este mai pură și fără aditivi care vă pot răni dinții. Recomandăm cu siguranță delicii mult mai moi, cum ar fi trufele sau bomboanele bio cu unt de arahide sau alte bomboane organice care se topesc în gură.
IUBIȚI-VĂ ȘI DINȚII
După ce vă răsfățați cu tot felul de delicatese, asigurați-vă că oferiți și dinților o îngrijire plină de iubire. Periați și folosiți ața sau periuța inter-dentară. Nu uitați că și limba dvs. trebuie să fie periată dinspre spate spre în față, cel puțin la fel de des!
Faceți un mare bine dinților consumând alimente alcaline, bogate în nutrienți sănătoși, cum ar fi legumele, care vor menține dantura și gingiile puternice. Asigurați-vă că beți suficient de multă apă și mențineți o igienă orală bună toată viața!
Vizitați periodic medicul stomatolog.