Tipuri de aparat dentar la modă

Chiar dacă sunt mai multe tipuri de aparate dentare, când ne gândim la un aparat dentar, ne gândim la ceva jenant, care ne transformă în subiect de glumă printre colegi sau amici. Poate că așa stăteau lucrurile mai demult, însă, la momentul actual, a purta un aparat dentar este “la modă”. Asta, mai ales în rândul adolescenților și tinerilor, care au îmbrățișat necesitatea
ortodontică cu zâmbetul pe buze.

Tipuri de aparat dentar

Aparatele dentare sunt din ce în ce mai mai comune, atât în rândul copiilor (adolescenți sau preșcolari), cât și în rândul adulților. Dorința de a avea o dantură frumoasă și sănătoasă devine mult mai puternică decât frica de dentist sau de ortodont. Totodată, este mai puternică decât disconfortul creat de purtarea unui aparat dentar.
Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: mobile și fixe. Cele mobile, din acrilat, sunt destinate copiilor și preadolescenților (până la 14 ani), în timp ce aparatele fixe sunt recomandate cu precădere pentru adolescenți și adulți. Aparatele dentare fixe cu bracket-uri se lipesc pe dinți cu un adeziv special. În rândul lor, adulții pot opta pentru mai multe tipuri de aparat dentar: metalic, din ceramică sau din safir, sau pentru sistemul cu aligners, gutiere transparente, care îndreaptă dinții progresiv. Ca poziționare, pot fi vizibile, pe partea exterioară a dinților sau invizibile, pe partea interioară a dinților. Aparatele de ultimă generație de aparate fixe sunt cele invizibile, sau linguale, lipite pe suprafața dinspre limbă fiind practic invizibile din exterior.

De ce sunt la modă anumite tipuri de aparat dentar?


Cu ajutorul unui aparat dentar, medicul ortodont lucrează la îndreptarea dinților tăi. Aparatul îmbunătățește estetica, dar și funcționalitatea dinților și maxilarelor. Anumite tipuri de aparat dentar au devenit la modă pentru că au depășit bariera de disconfort impusă de aparatele de acum câțiva ani în urmă. Majoritatea aparatelor pe care le recomandă medicul ortodont astăzi sunt estetice și ușor de purtat. Principalul motiv pentru care aparatele dentare au devenit la modă este faptul că tratamentul ortodontic dă rezultate foarte bune. Părinții acordă din ce în ce mai multă atenție danturii copiilor, iar adulții vor să aibă un zâmbet perfect, indiferent de vârstă. Prin urmare, și aparatele dentare au devenit mai accesibile. În plus, oamenii au înțeles că între a purta un aparat care “strică imaginea” timp de câteva luni și dinții strâmbi întreaga viață, alegerea bună e ușor de făcut.

Aparate dentare pentru copii

În cazul copiilor, una dintre cele mai bune alegeri în ceea ce privește aparatul dentar este aparatul mobil din plastic colorat. Este un aparat reglabil, construit din material acrilic tare și arcuri de sârmă, care asigură o expansiune controlată prin utilizarea unui șurub central reglabil. Aparatul este montat pe unul sau doi dinți de pe fiecare parte a maxilarului și este fixat pe poziție cu ajutorul unor elemente metalice numite croșete.

Aparate dentare pentru adulți

SureSmile Aligner sau Invisalign este una din alegerile preferate de adulți. Veti purta o serie de gutiere comandate individualizat, făcute dintr-un plastic neted, confortabil, fără BPA, care nu vă vor irita obrajii şi gingiile. În timp, dinţii dumneavoastră încep uşor şi treptat să treacă la locurile
lor. Şi pentru că sunt invizibile, majoritatea oamenilor nici măcar nu vor observa că le purtaţi. În ultimii ani, a devenit “la modă” să ai grijă de sănătatea dinților tăi și a copiilor tăi. Faptul că unele tipuri de aparat dentar sunt accesorizate pentru a atrage atenția celor mici, este un plus. Aparatele mobile destinate copiilor pot fi de mai multe culori, cu diverse desene sau figurine.
Un zâmbet face cât o mie de cuvinte. Dinții strâmbi nu sunt doar o problemă estetică, ci pot afecta starea de sănătate generală. Problemele de masticație pot provoca dureri de stomac sau sau dureri la nivelul mușchilor de la gât.

Fii la modă purtând un aparat dentar! Fii la modă având grijă de sănătatea dinților tăi!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *