Aparate

Myobrace

Myobrace tratează cauzele profunde ale dinților strâmbi prin deblocarea creșterii și dezvoltării naturale.

  • Corectează proastele obiceiuri orale
  • Dezvoltă și aliniază maxilarele
  • Întărește dinții
  • Optimizează dezvoltarea facială
  • Îmbunătățește sănătatea generală
  • Susține obiceiurile alimentare sănătoase.

Myobrace este conceput pentru a învăța copiii să respire prin nas, să-și odihnească limba corect pe cerul gurii, să înghită corect și să continue să-și lărgească maxilarele, astfel încât acestea să crească la dimensiunea lor maximă și adecvată. Această deblocare are ca rezultat un spațiu suficient pentru dinți, prin faptul că le permite să se îndrepte în mod natural și adesea fără a fi nevoie de aparate.

Sistemul Myobrace este alcătuit dintr-o serie de aparate intra-orale care sunt purtate o oră, în fiecare zi, plus peste noapte, în timpul somnului. Aparatele ajută la corectarea obiceiurilor orale proaste și la extinderea arcului dentar, în timp ce exercită forțe ușoare pentru alinierea dinților și a maxilarelor. Se utilizează aparate diferite, în funcție de vârsta copilului și de tipul de problemă ortodontică. În plus, programul de educare a pacienților, cunoscut sub numele de Activității Myobrace, este folosit pentru a corecta, în continuare, obiceiurile miofuncționale care cauzează dezvoltarea incorectă a danturii și a maxilarelor. Activitățile se vor efectua de două ori pe zi, împreună cu purtarea aparatului Myobrace și constau într-o serie de exerciții de respirație, exerciții pentru limbă, înghițire, buze și obraz.

De obicei, există 4 etape de tratament: 

Stadiul 1 – Corectarea Obiceiului

Prima etapă a tratamentului cu Myobrace este Corectarea Obiceiului și implică învățarea pacientului să respire prin nas în loc de gură, reantrenarea limbii pentru a se odihni în poziția corectă, să înghită corect și să țină buzele împreună, când nu mănâncă sau vorbețte. Prin concentrarea pe corectarea acestor obiceiuri orale, copilul va avea cea mai bună șansă posibilă de a-și dezvolta maxilarul la dimensiunea corectă și completă, ceea ce permite dinților să creasca drept și, adesea, elimină nevoia de aparate, mai tarziu.

Stadiul 2 – Dezvoltarea formei arcadei

Concomitent cu corectarea obiceiurilor, poate fi necesară o dezvoltare suplimentară a formei arcadei pentru a lărgi maxilarul superior, în scopul creării unui spațiu suficient pentru dinți și limbă. Copiilor cu maxilare subdezvoltate care au peste 7 ani li se poate recomanda să utilizeze aparate și mecanisme, în combinație cu Sistemul Myobrace, precum Biobloc sau Farrell Bent Wire System (BWS) pentru a obține o dezvoltare suplimentară a maxilarului care va accelera procesul de tratament. Myolay este potrivit pentru grupurile de vârstă mai tinere și este folosit împreună cu Myobrace.

Stadiul 3 – Alinierea Dentara

În stadiul în care erupe ultimul dintre dinții permanenți, Myobrace pentru adolescenți este folosit pentru alinierea dinților în poziția lor naturală.

Datorită specificului aparatelor detașabile, conformitatea este esențială. Aparatele Myobrace trebuie să fie purtate zilnic și peste noapte, în timpul somnului. Cooperarea și motivația pacienților sunt extrem de importante atunci când vine vorba de obținerea unor rezultate optime. În funcție de necesitățile individuale ale copilului și de cooperarea acestuia, alinierea finală poate implica un tratament cu aparate.

În cazul în care dinții au nevoie de aliniere suplimentară, aparatele pot fi folosite pentru o perioadă de timp mult mai scurtă, care poate fi combinată cu Myobrace pentru Aparate Dentare pentru a obține rezultate optime.

Stadiul 4 – Stabilizarea

Stabilizarea este etapa finală a tratamentului cu Myobrace și urmărește să asigure menținerea unor obiceiuri orale bune, iar adesea împiedică necesitatea de a purta un dispozitiv de stabilizare permanent sau de sârmă, pentru o perioadă lungă de timp.

Odată ce aparatele sunt îndepărtate, este necesar un dispozitiv de siguranță (de stabilizare) pentru a preveni apariția recidivei.

Infecțiile dese care pot interfera cu utilizarea aparatului Myobrace pot întârzia mult tratamentul și pot împiedica un rezultat reușit. Pe lângă alinierea dinților, maxilarelor și îmbunătățirea dezvoltării faciale, tratamentul pre-ortodontic Myobrace poate oferi beneficii suplimentare pentru sănătate prin abordarea problemelor legate de disfuncția căilor respiratorii, precum și prin instruirea copiilor legat de obiceiurile alimentare bune. În acest fel, copiii își pot atinge întregul potențial genetic.

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli