Transferul în cazul tratamentului ortodontic

Ghid complet

Cazurile de pacienții care necesită transfer în timpul tratamentului ortodontic devin tot mai frecvente. Asociația Americană a Ortodonților estimează că aproape 5 milioane de oameni se află în tratament cu aparate dentare la un moment dat. Așadar, această tendință nu va încetini în curând, iar de îndată ce noii pacienți încep să se mute, să se stabilească în alte locuri vor căuta în continuare îngrijirea ortodontică de care au nevoie.

În timp ce procesul care implică inițierea unui tratament ortodontic poate fi ușor, transferul tratamentului către un nou furnizor poate fi un proces stresant și frustrant. Să vedem cum se întâmplă transferurile și opțiunile care le aveți dacă vă aflați în această situație stresantă. 

Motive pentru care pacienții cer transferul tratamentului ortodontic

În anumite circumstanțe, un transfer poate fi voluntar și alteori va fi complet în afara controlului dumneavoastră. În ambele situații, cea mai bună idee este să vă planificați următoarea mișcare, care vă va ajuta să scăpați de stres. Acest lucru va simplifica de asemenea procesul de schimbare a specialiștilor și de a găsi un nou furnizor.

Familiile au motive diferite pentru care doresc să se transfere.

Iată cele mai frecvente 6 motive

  • Familia a trebuit să se mute din oraș sau țară

Cel mai frecvent motiv pentru care pacienții trebuie să se transfere cu tratamentul ortodontic este o mutare, din cauza unei schimbări de job,  sau altor cauze. Mutarea din cauza unei schimbări a locului de muncă prezintă propriul set de provocări, în plus dacă adăugați și sarcina de a găsi un ortodont la care să vă transferați cazul, va adăuga mai mult stres unei situații deja stresante.

  • Ortodontul s-a retras din practică sau s-a mutat din oraș

Mulți ortodonți se bucură de o carieră îndelungată de succes. Dar într-o zi puteți  descoperi că ortodontul dvs. se retrage sau închide cabinetul. De obicei, ortodonții trimit scrisori sau anunță prin e-mailuri pacienții curenți, în pregătirea unui eveniment de pensionare. Acest lucru vă va oferi ceva timp pentru a începe să căutați un cabinet la care să vă transferați cu tratamentul. În majoritatea cazurilor, este posibil ca medicul care a ieșit la pensie să fi stabilit deja o colaborare provizorie cu un cabinet la care să fiți văzut în situații de urgență și să vă transferați.

  • Diferențele de opinie asupra deciziilor de tratament

Când doriți o decizie de tratament diferită de cea a ortodontului dumneavoastră, această neconcordanță poate provoca o neînțelegere în relația pacientului cu medicul. Dacă este suficient de severă, aceasta poate provoca pierderea încrederii într-o asemenea măsură încât doriți să vă despărțiți și să vă transferați cu tratamentul la un alt cabinet ortodontic. 

Această decizie reprezintă un aspect foarte important pe care ar trebui să îl respectăm atât noi, ca furnizori, cât și dumneavoastră, ca pacienți. Este de datoria noastră să vă educăm folosind toate cunoștințele noastre și experiența și să nu să luăm decizia pentru dvs. Prin educație și comunicare, trebuie să ajungeți la o înțelegere cu furnizorul dvs. sau să riscați multe frustrări cu privire la tratamentul dumneavoastră. Amintiți-vă că autonomia pacientului înseamnă că aveți dreptul să vă alegeți propriul tratament, dar nu înseamnă că ortodontul trebuie să ofere acel tratament. Dacă și când ambele părți se află în impas, este mai bine să vă despărțiți și să mergeți mai departe.

  • Cabinetul nu vă satisface nevoile conform cerințelor dvs.

Dacă ați discutat acest lucru cu furnizorul dvs. actual fără rezolvare, atunci puteți lua în considerare transferul tratamentului dvs. către alt furnizor. Furnizorul dvs. de ortodonție ar trebui să fie un ascultător activ și sensibil la nevoile dvs. fizice în timp ce vă aflați pe scaun. Călătoria ortodontică este plină de maxime și minime emoționale și necesită empatie și înțelegere.

În timp ce reclamațiile dvs. pot părea o joacă pentru un doctor ocupat, un medic ascultător activ vă va lua în serios îngrijorările. Călătoria ortodontică poate fi foarte provocatoare pentru unii pacienți. Există o serie de emoții pe care un pacient le poate experimenta într-o perioadă dată în timpul tratamentului și este important să aveți medicul și personalul cabinetului dispus să ofere ajutor și informații corecte.

Procesul de transfer

Procesul de transfer implică mai multe părți care trebuie să fie bine coordonate pentru a simplifica procesul și a vă pune pe drumul cel bun către un tratament ortodontic de succes. 

Luarea deciziei va fi cea mai grea parte a procesului de transfer. 

Începeți prin a discuta cu ortodontul dvs. curent decizia de a vă transfera tratamentul. Dialogul deschis și comunicarea onestă vor contribui mult la simplificarea întregului proces. Nu suntem doar medici, ci suntem și oameni. Înțelegem situațiile dificile, schimbările din viață și când lucrurile nu funcționează așa cum ne-am dori.

Vă recomandăm să plecați în cele mai bune condiții posibile spunând mulțumesc medicului dumneavoastră, asistentelor și personalului din cabinet. Tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat, chiar dacă nu pleci în cele mai bune condiții.

Găsirea unui alt cabinet pentru preluarea cazului ortodontic

Găsirea câtorva cabinete selectate în care doriți să vă transferați tratamentul ortodontic activ este următorul pas. Începeți prin cercetarea cabinetelor în apropierea locului în care s-ar putea să vă mutați sau aproape de reședința actuală. Există multe resurse excelente pentru a căuta ortodonți în zona dvs. 

Iată câteva dintre cele mai populare:

• Recomandările colegilor sau prietenilor sau părinților de la școala copilului

• Motorul de căutare Google reprezintă o resursă imensă atunci când dorim să transferăm serviciile de tratament ortodontic către un nou furnizor. Prin introducerea unui termen de căutare precum „ortodont în zona mea”. Veți găsi reclame comerciale care sunt organizate special pentru dvs. Nu treceți peste aceste anunțuri! Unele reclame bine concepute vor include promoții și informații de contact. Acest lucru vă va facilita contactarea clinicii pe care o căutați.

• Dacă faceți clic pe un Anunț, veți ajunge la site-ul  web, unde puteți afla mai multe despre informații și chiar puteți rezerva o consultație. 

• Grupurile Facebook au devenit o resursă incredibilă pentru familii în ceea ce privește tratamentul ortodontic. Există mai multe grupuri în care puteți solicita recomandări cu privire la ce ortodont să alegeți pentru a vă transfera îngrijirea ortodontică. Aceste grupuri sunt pline de pacienți care vor fi dispuși să ofere recomandări.

• Un dentist local sau un cabinet stomatologic pediatric este un loc minunat pentru a începe să cereți o trimitere la ortodontul pe care îl preferă.

Aspectele financiare al transferului

Transferul situației  financiare către un nou furnizor poate fi aspectul cel mai stresant în procesului de transfer. Va trebui să vă reglați conturile cu cabinetul pe care îl părăsiți înainte de a vă transfera tratamentul în altă parte.

Majoritatea cabinetelor vor percepe costurile pentru pacienți doar până în momentul transferului. Noi numim acest „tratament prestat”. Aceasta va include costul înregistrărilor inițiale ale tratamentului, radiografiile, montarea aparatelor dentare și toate ajustările până la data transferului.

Va trebui să vă îndepliniți obligația contractuală prin decontarea sumei datorate. Trebuie să faceți acest lucru chiar dacă vă  transferați pentru că sunteți nemulțumit sau nefericit cu situația actuală. Cabinetele de ortodonție pot și trebuie să utilizeze orice mijloace legale pentru a colecta plățile datorate dacă nu vă achitați datoria.

Aspecte ce țin de tratament 

Asociația Americană de Ortodonție recomandă un formular  de transfer standardizat pe care ortodontul îl utilizează pentru pacienții aflați în tratament activ și veți avea nevoie și de acest lucru pentru a începe procesul de transfer la noul cabinet la care intenționați să vă transferați. 

În general medicii comunică între ei iar această metodă de transfer poate ușura înțelegerea cazului dvs. și luarea celei mai bune decizii pentru continuarea tratamentului.

La rezervarea programării în noua clinică trebuie să indicați imediat faptul că sunteți în tratament activ și că sunteți interesat să vă transferați serviciile.

Confirmați că noua clinică acceptă cazuri de transfer. Întrebați dacă trebuie să vă aduceți înregistrările curente cu dvs. sau să le trimiteți prin e-mail înainte de consultație. 

Întrebați cât va costa înregistrările ortodontice ale dvs. sau ale copiilor dvs., inclusiv fotografiile  de diagnostic pre-tratament, radiografiile de tratament înainte și de fază sau progres, modele și toate investigațiile necesare.

Întâlnirea față în față a noului tău ortodont poate fi atât terifiantă, cât și interesantă. Consultația ar trebui să  cât mai fie amănunțită și să includă o analiză a istoricului dumneavoastră medical și dentar. Situația dvs. ortodontică actuală ar trebui discutată pe larg. Fii sincer cu privire la sentimentele tale în ceea ce privește progresul tratamentului, comportamentul la medicul anterior al medicului tău și conflictele legate de programări. Noul dumneavoastră medic și coordonatorul tratamentului vor stabili un nou plan de tratament. Aceasta va include îndepărtarea bracket-urilor actuale și lipirea unui nou set de bracket-urilor sau recomandarea unor dispozitive ortodontice auxiliare cu totul noi.

Trebuiesc îndepărtate aparatele dentare atunci când îmi transfer cazul către un alt furnizor?

Când vă transferați ar trebui să vă așteptați să vi se ceară să vă îndepărtați bracket-urile actuale. Va trebui probabil să aveți un nou plan de tratament și noi aparate dentare. Una dintre concepțiile greșite frecvente în ortodonție este că toate aparatele dentare  fac același lucru și că majoritatea tratamentelor sunt la fel. Există multe tipuri diferite de aparate dentare. Fiecare tip de bracket-uri  are o rețetă specifică încorporată pe care medicului dumneavoastră îi place să o folosească. Din această cauză, există mai multe combinații și de sisteme cu prescripții diferite față de ce ați avut inițial. În același timp nu toți specialiștii ortodonți folosesc aceleași metode sau tehnici de tratament și veți constata că planul de tratament și chiar diagnosticul va fi diferit. Cel mai dificil moment poate  fi atunci când vi se va spune că tratamentul anterior nu a fost corect instituit mai ales dacă vi s-au extras anumiți dinți.

Alegeți cu grijă specialistul!

Trebuie să fiți foarte atenți în cazul tratamentului ortodontic al copiilor deoarece această disciplină se numește Ortopedie Dento-Facială (corectarea maxilarelor la copii) și  este complet diferită de Ortodonția clasică (îndreptarea dinților) la adolescenți și adulți. 

Există  medici care fac tratamente mai speciale și folosesc tehnici sau aparatură despre care nu ați mai auzit și veți fi surprinși că ceilalți medici ortodonți nu le folosesc. Dacă aveți dubii în acest sens este mai bine să cereți părerea unor specialiști recunoscuți la nivel internațional în supra-specializarea respectivă.  După absolvirea rezidențiatului de Ortodonție anumiți ortodonți fac diferite programe de master sau supra-specializări așa că nu e de mirare că folosesc tehnici inovatoare,  diferite față de ortodonții „clasici”.

Când vă transferați este posibil să nu aveți aceeași combinație de aparate dentare și „rețetă” pe care o folosește noul medic. Deoarece există atât de multe combinații posibile, ar trebui să vă așteptați ca aparatele dentare să fie îndepărtate și înlocuite atunci când transferați aparatul dentar. 

Aspectul financiar care ține de  transfer

La transfer veți avea un nou plan și un contract care acoperă restul tratamentului. Taxele dvs. ar trebui să includă consultația, înregistrările ortodontice și costul tratamentului. De asemenea, vi se va percepe o taxă de demontare pentru a vă îndepărta bracket-urile actuale. Acest lucru necesită timp, deci veți fi taxat pentru această manoperă.

Noua dvs. taxă de tratament poate fi surprinzător mai mare sau mai mică decât suma contractată inițial. Este posibil să aveți diferențe regionale în ceea ce privește taxele dacă v-ați mutat în alte zone. 

Concluzie

Transferul serviciilor de ortodontie poate fi o sarcină stresantă. Așadar, urmați cu atenție acest ghid pentru a vă reduce nivelul de stres și anxietate asociate acestui proces.

Cu toții avem întorsături în viață, iar tratamentul ortodontic nu este diferit. Cu o comunicare deschisă, o planificare atentă și un medic extraordinar, veți fi pe drumul cel bun către un tratament de succes în cel mai scurt timp.

Contactați specialiștii OrthoInstitute pentru mai multe sfaturi și informații!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *