Aparate Orale De Somn
Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului.
De ce să alegi Ortho Institute
Tratament personalizat
Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.
Focus pe prevenție
Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.
Tehnologie de vârf
Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.
Parte din familia ta
Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.
Aparat oral pentru apneea în somn MAD (Dispozitive Advancemet mandibulare)
Apneea obstructivă în somn (OSA) este cea mai răspândită tulburare de respirație în somn la populația adultă și, dacă nu este tratată, rămâne o cauză semnificativă de morbiditate și mortalitate. Terapia cu presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP) este încă tratamentul standard de aur pentru OSA, dar acceptarea și aderarea pacientului sunt adesea slabe din cauza unei multitudini de factori, compromițând astfel succesul tratamentului. Dispozitivele de avansare mandibulară (MAD) au fost propuse nu numai ca terapie de primă linie pentru pacienții care sforăie simptomatic, ci și pentru cei care suferă de OSA uşoară până la moderată sau pentru cei care refuză sau nu tolerează CPAP. Cu toate acestea, o înțelegere îmbunătățită a MAD în ceea ce privește proiectarea, construcția și mecanismele de acțiune este o cerință importantă pentru implementarea cu succes a MAD ca instrument terapeutic.
Mecanismul de acțiune al avansării mandibulare este de a crește calibrul căilor aeriene superioare.
Indicații pentru terapia cu aparat oral de somn
• Pacienți care sforăie
• Sindromul de rezistență al căilor aeriene superioare
• Pacienți cu AOS ușoră care au eșuat terapia de modificare a comportamentului
• Pacienți cu AOS moderată până la severă care au refuzat sau au eșuat terapia cu CPAP sau intervenția chirurgicală
• Malocluzie clasa II
• Pacienții au cel puțin opt dinți pe arcada,
• Pacienţi obezi.
Contraindicațiile pentru terapia cu aparat oral de somn
• Copii și adolescenți
• AOS centrală sau mixtă
• Probleme ale ariculațiilor temporo-mandibulare (ATM)
• Boli parodontale
• Igienă orală insuficientă
• AOS anatomică
• Malocluzie clasa a III-a
• Boala parodontala, pierdere osoasa
• Dinți lipsă, implanturi dentare
Dispozitive de avansare mandibulară (MAD): concepte și mecanisme de acțiune
MAD dezvoltate pentru tratamentul tulburărilor respiratorii de somn sunt dispozitive utilizate în cavitatea bucală în timpul somnului cu scopul de a preveni colapsul dintre țesuturile orofaringiene și baza limbii.
Indicații și eficacitate a dispozitivelor de avansare mandibulară (DAM).
DAM este indicat la pacienții cu AOS ușoră până la moderată și sforăit primar. Cu toate acestea, DAM este, de asemenea, o terapie acceptată pentru pacienții cu AOS severă care nu răspund sau nu tolerează terapiile cu presiune pozitivă a căilor respiratorii (PAP). Tratamentul pentru sforăit ar trebui recomandat pacienților care nu reușesc să ia măsuri conservatoare (de exemplu, scădere în greutate, terapie pozițională și evitarea consumului de alcool) și care solicită tratament suplimentar, ținând cont de raportul risc/beneficiu al acțiunii terapeutice în funcție de starea individuală. Contraindicațiile precum afectarea parodontală și prezența cariilor sau igiena orală deficitară trebuie evaluate în prealabil de către medicul specialist care trebuie să aibă grijă de tratamentele dentare necesare înainte de inserarea DAM. Riscul modificărilor ocluzale sau exacerbarii tulburărilor articulației temporomandibulare trebuie de asemenea luat în considerare și discutat cu pacientul.
Deși MAD este de obicei utilizat ca terapie unică, acestea pot fi, de asemenea, combinate cu CPAP și/sau alte modalități terapeutice pentru un control mai bun al AOS.
EFECTELE SECUNDARE ALE TERAPIEI DAM
Efectele secundare rezultate din tratamentul DAM sunt de natură pe termen scurt și lung.
Efectele pe termen scurt sunt în general ușoare, tranzitorii și apar în decurs de 6 luni de la aplicarea DAM. Astfel de efecte sunt de obicei controlabile de un medic ortodont specializat în probleme de în somn, includ salivațiea excesivă, gura uscată, disconfort la nivelul dinților, iritații la gingii, dureri de cap și disconfort în articulațiile temporomandibulare și la nivelul mușchilor masticatori.
Efectele secundare pe termen lung care apar peste 6 luni luni de la inițierea tratamentului au un prognostic prost și sunt cel mai adesea legate de modificări ocluzale. Printre aceste efecte se numără scăderea inocluziei sagitale și verticale, înclinarea linguală a incisivilor superiori, înclinarea vestibulară a incisivilor inferiori, mezializarea molarilor inferiori și distalizarea molarilor superiori, înghesuirea dinților la arcadelor dentare, mușcătură posterioară deschisă, și scăderea sau lipsa contactelor ocluzale. Modificările dentare se dezvoltă ca urmare a forțelor exercitate de DAM asupra arcadelor dentare superioare și inferioare pentru a menține protruzia, avansarea madibulei și forțele contrarezistente ale maxilarului pentru a le menține în poziția inițială.
Un specialist ortodont calificat trebuie să aibă abilitățile necesare pentru a alege cel mai potrivit dispozitiv, ajusta și gestiona efectele secundare care apar îm timp. Protocolul de tratament DAM ar trebui să înceapă numai după o evaluare medicală bazată pe parametrii standard clinici, fizici și polisomnografici.
Părerile pacienților noștri
ExcelentPe baza a 47 de recenziiTrustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Morosan Veronica25/06/2024La fiecare vizită am avut parte de abordare empatică și călduroasă în contextul tratamentului ortodontic. Echipa minunată și profesionistă. Recomand cu drag!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.dorisdanila20/06/2024Copilul meu de 5 ani a primit și primește în continuare o îngrijire holistică, exact cum avem nevoie pentru ca maxilarul lui să se lărgească si să nu ajungem la o situație mai dureroasă si neplăcută. Planul lui de tratament conține si tratamente adjuvante(de tipul mioterapiei sau a terapiei cranio-sacrale) și în cazul nostru au funcționat și funcționează în continuare. Ce mi-a plăcut la doamna doctor Banică este ca nu ne-a împins sa facem cum zice ea ci sa cercetăm și să vedem care e cea mai bună soluție. De exemplu, deși am fost in repetate rânduri la Orl cu fiul meu si am făcut multe investigații din care reieșea ca totul este bine, numai cu ajutorul dânsei am reușit să aflu cât de mult restricționată este respirația fiului meu. Am primit mai departe recomandări de medici cu adevarat interesati de sănătatea copilului meu si care ne-au ajutat mult. În plus întreaga echipa este foarte bine pregătită și știu sa lucreze cu copiii. Fiul meu e zglobiu și îi e cam frică de medici, dar au reușit sa îl țină în scaunul de dentist cu povești, glume, l-au lăsat să descopere cabinetul și mereu au lucrat în ritmul lui cu multă blândețe și înțelegere.Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Bianca Gab30/05/2024Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa am incredere in instinctul meu, documentarea pe care am facut-o pe cont propriu si in echipa de la Ortho Institute ca sa incep tratamentul ortodontic. Sunt abia in a doua luna de tratament si nu imi vine sa cred cat de bine am inceput sa respir, cum limba nu imi mai sta intr-o tensiune constanta pentru ca in sfarsit are locul de care are nevoie, cum pometii si buzele imi sunt mai definite, zambetul larg, santurile nazolabiale s-au diminuat, chiar si ochii imi par mai luminosi si ridicati. O echipa atat de bine formata si informata, atenta la detalii, implicata si un tratament complet, complex, inovativ si holistic. Vin la fiecare control/programare cu entuziasm pentru ca stiu ca doamna doctor Ela Banica si fiecare membru din echipa Ortho Institute sunt absolut cei mai buni. Va multumesc pentru toata munca pe care o depuneti!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Iulia Stancu22/03/2024Un taram magic, unde dispare, ca prin minune, teama de dentist a baietelului meu.🙂. Sunt minunati!
Întrebări frecvente
Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.
Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.
Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.
Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.
Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.
Te așteptăm la Ortho Institute
Strada Roma 42A, Sector 1, București
Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sâmbătă: 10:00 – 18:00
Duminică: Închis