Tratamentul ortodontic la adulti, echivaleaza cu un “lifting facial”

 

Unii oameni sunt surprinşi că adulţii pot face tratament ortodontic. De fapt în jur de 30-40 % din pacienţii noştri sunt adulţi, şi reprezinta unele dintre cele mai complexe cazuri ale noastre. Un numar mare de adulţi, atât tineri, cât şi mai in varsta isi doresc o transformare completa a  zâmbetului lor.

Motivele pentru care pacienţii mai în vârstă încep tratamentul ortodontic sunt evident variate. Poate tratamentul le-a fost refuzat in copilarie, sau poate au observat impactul extraordinar al tratamentului ortodontic asupra copiiilor lor, sau deseori tratamentul ortodontic este recomandat de catre specialisti ca parte a unei transformari complete in perioada de mijloc a vietii  ce implică deseori tratamente de estetica  şi chirurgie ortognatica.

O prejudecată raspandita este aceea că tratamentul ortodontic durează cu mult mai mult la adulţi decât la copii. In mod evident tratamentele simple de corectare a problemelor de aliniere pot fi relativ rapide, în jur de 6 luni. Problemele complexe care implică tratamentul mai dificile şi specialişti diferiţi vor dura mai mult, între 20 şi 28 de luni. Pot exista variaţii între diverse biologii osoase individuale, si unele dintre dispozitive moderne concepute spécial in acest scop vor afecta viteza cu care se mişcă dinţii scurtand mult tratamentul. Acceledent este un mod nou de a grăbi tratamentul ortodontic cu aproximativ 30%, şi implică doar 20 de minute de utilizare zilnică.

Tratamentele adulţilor vor fi similare cu tratamentele adolescenţilor cu programări regulate pentru ajustarea dispozitivelor, iar utilizarea pe termen lung a retainerelor după tratament este un angajament esenţial din partea pacientului.

  Plan de tratament individualizat pentru adulti

Refuzul de a  zâmbi in poze sau de a rade în public cu prietenii sunt doar două exemple de adulţi care sunt conştienţi de aspectul dinţilor lor. În timp ce oamenii tind să asocieze ortodonţia cu copiii, peste treizeci la sută din toţi pacienţii ortodontici sunt adulţi, cu vârste între optsprezece şi optzeci de ani. Acest procentaj continuă să urce, pe măsură ce adulţii îşi dau seama că profitul investiţiei lor ortodontice va fi o sănătate dentară mai bună, longevitatea dinţilor şi un zâmbet mai plăcut.

 Beneficiile imediate, dinţii drepţi şi un zâmbet grozav pot duce şi la o mare îmbunătăţire a respectului de sine, ceea ce are deseori un impact pozitiv asupra carierelor şi relaţiilor personale.

 Pe măsură ce tot mai mulţi adulţi văd cât de uşor este pentru copii să facă tratament ortodontic aproape fără dureri, ideile preconcepute despre aparatul dentar pe baza amintirilor din copilărie s-au schimbat. In prezent, mulţi adulţi conştienţi îşi rezervă propria consultaţie ortodontică, iar în unele cazuri, chiar merg la tratament împreună cu copiii lor.

 Vestea bună pentru pacienţii adulţi este că nu există o limită de vârstă pentru a face tratament ortodontic, atâta timp cât sănătatea dentiţiei şi a ţesuturilor de sprijin este bună. De mentionat ca nu există o diferenţă de rezultate  sau periodada de tratament referitoare la adulţi în comparaţie cu pacienţii ortodontici adolescenţi. În plus, pacienţii adulţi sunt deseori mai motivaţi şi meticuloşi cu igiena orală, iar uneori tratamentul este mai rapid decât în cazul comparabil al unui adolescent.

 În anumite situaţii, dentistului dumneavoastra ii este aproape imposibil sa realizeze coroanele, puntile şi implanturile înainte de repoziţionarea dinţilor prin mijloace ortodontice.

 Lăsate netratate, multe probleme ortodontice se agraveaza. Tratamentul făcut cu un specialist ortodont este deseori mai puţin costisitor şi mai durabil decât tratamentul dentar suplimentar necesar pentru a trata problemele mai grave care se pot dezvolta în anii următori. De asemenea, ortodonţia urmată de albire poate fi cea mai durabila opţiune în locul procedurilor dentare cosmetice invazive costisitoare şi ireversibile.

 Tratamentul la un pacient care s-a oprit din crestere poate varia de la simpla închidere a spaţiilor frontale sau realinierea dinţilor îngrămădiţi, la o reabilitare completă a unei guri neglijate care poate dura cam doi ani, şi uneori este urmată de lucrări dentare cosmetice suplimentare.

 Noua tehnologie dentară a făcut procesul mai uşor şi mai eficient ca niciodată, cu mai puţin disconfort, mai puţine vizite la cabinet şi perioade mai scurte de tratament. Tehnicile autoligaturante,arcurile mai suple, mai puţin vizibile, dispozitivele miniaturizate sau transparente şi chiar aparatul dentar „invizibil”, toate acestea au determinat adulţii să solicite tratament ortodontic.

 Cu alte cuvinte, este una dintre cele mai bune investiţii pe care le puteţi face pentru aspectul şi sănătatea dumneavoastra.

 Tratamentul ortodontic la vârsta adulta vă poate îmbunătăţi radical încrederea şi respectul de sine, cat şi sănătatea dentară făcând curăţarea mai uşoară, reducând tendinţa apariţiei uzurii dinţilor, şi ca parte a tratamentelor dentare mai complexe.

 În timpul procesului de examinare si realizare a planului de tratament se vor  decide diferitele opţiuni disponibile, costurile şi beneficiile  tratamentului.

Nu sunteţi niciodată prea in varsta pentru a face tratament ortodontic!

Nu sunteţi niciodată in varsta, punct!

Ne bucurăm întotdeauna să lucrăm cu pacienţi adulţi şi ne mândrim cu un set variat de opţiuni pentru tratarea acestora, cum ar fi de exemplu aparatele dentare transparente sau metalice autoligaturante, sistemul Damon Clear sau ortodontia linguala cu « aparatele invizibile » gen Incognito.

 Ce este INCOGNITO?

 

Incognito este alternativa modernă şi invizibilă la aparatul dentar convenţional.

Un zâmbet perfect reprezintă încredere şi succes atât în viaţa dumneavoastră privată cât şi în cea profesională. Vă simţiţi grozav ştiind nu doar că arătaţi bine, ci şi pentru că zâmbetul dumneavoastră este un zâmbet sănătos.

Incognito – este pentru mine?

Aţi dori să vă îmbunătăţiţi zâmbetul, să vă optimizaţi sănătatea dinţilor şi să arătaţi grozav?

Vă doriţi un zâmbet perfect dar v-aţi simţit prea jenat dacă aţi avea un aparat dentar care să se vadă?

Dacă răspunsul dumneavoastră este “da”, atunci Incognito este cea mai

potrivită alegere:

 • Orice malocluzie poate fi corectată fie că sunteţi adolescent sau adult.
 • Aparatul dentar lingual este singurul dispozitiv ortodontic cu adevărat invizibil.
 • Brackets-urile nu conţin nichel şi sunt uşor de curăţat.
 • Pot fi folosite şi la pacienţi cu parodontopatii.
 • Tratamentul oferă rezultate excelente.

Designul individual şi plat al brackets-urilor şi arcurilor asigură confortul maxim al pacientului şi o adaptare rapidă la vorbire.

INVISALIGN

 

 În această etapă a vieţii, înţelegeţi valoarea unui zâmbet încrezător.

 Fie că este o prezentare de afaceri, sau doar o seară în oraş cu prietenii, ştiţi că a fi conştient de dinţii dumneavoastra vă va opri să fiţi dvs înşivă. Dar aparatul ortodontic fix nu este o alegere pe care să doriţi s-o luaţi în considerare.

Ca adult, aveţi nevoie să simţiţi că arătaţi cel mai bine.

 Invisalign vă permite să vă simţiţi aşa pe tot parcursul tratamentului. Chiar dacă rezultatele ar fi aceleaşi cu oricare alt aparat  vestibular, nu vă simţiţi bine la gândul că arătaţi ca şi cum aţi fi iar în şcoala generală! Adulţii au nevoie de un remediu subtil, iar gutierele Invisalign oferă cea mai bună solutie – invizibile când le purtaţi, şi ‘demontabile’ când vreţi să fie aşa. Din aceste motive, Invisalign ar putea fi soluţia perfectă pentru dumneavoastră. Pe măsură ce aflaţi mai multe despre procedura de tratament, veţi descoperi că Invisalign are flexibilitatea şi caracterul adaptabil de a se potrivi aproape oricărui aspect al vieţii dumneavoastra.

Bracket-urile DAMON CLEAR 

Sistemul Damon se bazează pe o filosofie unică de tratament care ofera mai mult decat niste dinţii drepţi – zâmbet mai larg dar şi echilibru şi estetică a feţei îmbunătăţite.

 • Un zâmbet mai plin, larg si armonios
 • Echilibru şi estetică a feţei mai bune
 • Contururi mai line ale obrajilor care fac zâmbetele mici să arate mai mari şi mai îmbietoare
 • Mai puţine triunghiuri întunecate în cadrul colţurilor gurii
 • Dinţi mai drepţi, mai puţin înghesuiti

Profiluri îmbunătăţite pentru un aspect mai tânăr la orice vârstă!

 Când e vorba de a arăta mai bine, mulţi adulţi de azi optează pentru proceduri extinse şi invasive cum ar fi chirurgia plastică şi liftingurile faciale. Tot mai mulţi oameni  aleg să-şi schimbe aspectul şi viata cu Bracelift™ – sistemul Damon  obtind astfel o imbunatatire dramatica a aspectului facial.


1 Comment

 • Am purtat in generala Invisalign pe arcada de jos pentru a corecta muscatura, aveam prognatie. Insa, dupa spusele unui ortodont din facultate, am dintii lingularizati, sper ca am scris corect … Se mai poate corecta ? Motivul pentru care nu am purtat brackets pana acum, am 24 de ani, e aspectul lor inestetic care cred ca m-ar incuia in casa pe perioada tratamentului. Mi-am facut film si caninul de sus dreapta este stramb la radacina si rasucit in exterior ( aproape ca se vede fata interna in loc de cea externa-vestibulara )

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *