Chirurgie ORL Pentru Apneea De Somn
Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului.
De ce să alegi Ortho Institute
Tratament personalizat
Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.
Focus pe prevenție
Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.
Tehnologie de vârf
Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.
Parte din familia ta
Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.
Chirurgie ORL Pentru Apneea De Somn
Se estimează că una din cinci persoane suferă într-o anumită măsură de apneea obstructivă de somn (OSA). OSA este o afecțiune de sănătate gravă caracterizată prin oprirea sau încetinirea repetată a respirației din cauza colapsului căilor respiratorii. Acest lucru se poate întâmpla de sute de ori în timpul somnului, reducând calitatea somnului și determinând o senzație de oboseală în timpul zilei. OSA netratată poate contribui la hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, boli de inimă, accidente la locul de muncă sau în trafic și pierderi semnificative de productivitate.
Există opțiuni medicale și chirurgicale disponibile pentru gestionarea sforăitului și a OSA-ului. Atunci când managementul medical este insuficient, procedurile chirurgicale bine alese pot ajuta la reducerea gravității tulburării, susținerea terapiei medicale sau chiar la vindecare.
CARE SUNT OPȚIUNILE DE TRATAMENT?
Nasul – Obstrucția nazală contribuie la sforăit, la perturbarea somnului și la agravarea OSA, putând determina eșecul tratamentelor medicale precum CPAP și terapia cu aparate orale. Obstrucția nazală poate fi cauzată de alergii, polipi, deviație de sept, adenoidi măriți, un corn inferior (cornetele sunt structuri deget-like în nas care încălzesc și umidifică aerul pe care îl respiri) sau colapsul valvei nazale, sau un palat dur cu arc înalt (acoperișul gurii) cu o bază îngustă a pasajului nazal. Tratamentul medical de primă linie începe cu spray nazal și managementul alergiilor. La copii și la unii adulți cu OSA cu amigdale și/sau adenoidi măriți, o amigdalectomie și/sau adenoidectomie poate rezolva sforăitul, apneea de somn și simptomele asociate.
AMIGDALECTOMIE ȘI ADENOIDECTOMIE
Pentru cine este: De obicei, aceste proceduri sunt potrivite pentru cei diagnosticați cu OSA sau sforăit sever cauzat de adenoidi și amigdale mărite, precum și o redundantă palatală semnificativă.
Ce este: O amigdalectomie este îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor, iar adenoidectomia este îndepărtarea chirurgicală a adenoidelor. Un UP3 este remodelarea chirurgicală a palatului moale pentru a mări spațiul și a reduce colapsul în partea din spate a gâtului.
Ce să așteptați: Aceasta este o intervenție chirurgicală mai invazivă realizată într-un centru chirurgical ambulatoriu pentru pacienții cu OSA moderată până la severă cu amigdale, adenoidi măriți sau țesut palatal redundant și flasc. Realizăm rutină aceste proceduri pentru tineri care trăiesc cu tulburări de somn, cu rate ridicate de succes raportate.
SEPTOPLASTIE ȘI REDUCERE A CORNETELOR INFERIOARE
Pentru cine este:
Septoplastia poate fi procedura potrivită pentru cei al căror apneea de somn este cauzată de un sept deviat (peretele care separă cele două căi nazale).
Ce este: Se realizează o incizie mică, foarte precisă în interiorul nasului, astfel încât chirurgul să poată îndepărta sau îndrepta părțile de cartilaj și os care sunt deviate (strâmbe). Operația minim invazivă a cornetelor mărește căile nazale, îmbunătățind în continuare respirația și oferind alinare pentru OSA.
COBLAȚIE
Pentru cine este: Chirurgii de la C/V ENT sunt specializați în coblație ca tratament pentru apneea de somn. Această intervenție chirurgicală este pentru cei cu apnee de somn, iar tehnica poate fi utilizată în diferite zone ale nasului sau gâtului.
Ce este: Procedura utilizează ablația cu radiofrecvență pentru a îndepărta țesutul moale în exces care duce la obstrucție. Ce să așteptați: Aceasta este o altă abordare minim invazivă pentru tratamentul apneei de somn, realizată în birou sub anestezie locală, durează în mod obișnuit aproximativ jumătate de oră.
UVULOPLASTIE NONABLATIVĂ ASISTATĂ DE LASER (LAUP)
Pentru cine este: Această procedură este pentru sforăitori obișnuiți care au OSA ușoară până la moderată. Candidații pentru această procedură pot fi cei ale căror apnee este cauzată de o problemă a palatului moale. În rândul procedurilor care întăresc palatul, această procedură oferă în general rezultate mai durabile.
Ce este: Această procedură inovatoare și minim invazivă implică folosirea unui laser pentru a tăia uvula și palatul moale pentru a ajuta la reducerea vibrației și colapsului din partea din spate a gâtului care cauzează sforăitul și capacitatea palatului moale de a bloca căile respiratorii.
Ce să așteptați: Procedura se realizează în birou cu anestezie locală în aproximativ ½ oră. Recuperarea este rapidă – de obicei, puteți reveni la activitățile normale, inclusiv la mâncare și băut, în aceeași zi. Majoritatea pacienților experimentează o durere în gât timp de 7-10 zile. Chirurgii de la Grupul Chirurgical C/V ENT au rate ridicate de succes cu această procedură, ajutând sute de oameni să găsească alinare de la sforăit și apneea de somn.
Laserul non-ablativ s-a dovedit a fi eficient în efectul de strângerea a palatului moale pentru gestionarea sforăitului.
STIMULAREA NERVULUI HIPOGLOS
Stimularea nervului hipoglos (HGNS) utilizează un dispozitiv medical implantat creat de Inspire Medical Systems. Chirurgii plasează electrozi în peretele toracic și un neurostimulator într-un buzunar sub claviculă. Electroda stimulează nervul hipoglos, determinând limba să se deplaseze înainte pentru a preveni blocarea căilor respiratorii. Un studiu din 2021, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare și Sănătate Publică, a constatat că HGNS a fost foarte eficient pentru pacienții cu apnee de somn obstructivă moderată până la severă. Autorii studiului au afirmat că sunt necesare mai multe studii pentru a asigura cel mai înalt profil de siguranță.
REDUCEREA VOLUMETRICĂ A ȚESUTULUI CU RADIOFRECVENȚĂ (RFVTR)
Reducerea volumetrică a țesutului cu radiofrecvență (RFVTR) este o intervenție chirurgicală minim invazivă care durează aproximativ 30 de minute. Medicii utilizează energie de radiofrecvență la temperatură și putere scăzute pentru a crea leziuni în palatul moale. În următoarele săptămâni, țesutul tratat scade în dimensiune. Probele privind rata de succes a RFVTR sunt limitate, dar unele studii au constatat că acest tratament reduce severitatea apneei de somn la pacienții potriviți.
IMPLANTE ÎN PALATUL MOALE
Procedura Pillar utilizează implanturi rod-like din poliester pentru a trata apneea de somn obstructivă ușoară până la moderată. Este o intervenție chirurgicală minoră care durează aproximativ jumătate de oră sub anestezie locală. Implantul întărește palatul moale și îl face mai puțin probabil să blocheze căile respiratorii sau să vibreze.
AVANSAREA GENIOGLOSSUSULUI
Avansarea genioglossus este o intervenție chirurgicală minim invazivă în care medicii detasează osul bărbiei pentru a trage maxilarul inferior înainte. Acest lucru face mai puțin probabil ca limba să blocheze căile respiratorii în timpul somnului. Recuperarea durează aproximativ o săptămână, iar pacienții pot începe să vadă rezultate în aproximativ o lună. Studiile publicate arată că rata de succes variază între 39% și 78%.
SUSPENSIA HIOIDULUI
Suspensia hyoid trage osul hyoid înainte cu ajutorul unor fire suturale și este fixată cu șuruburi în osul mandibulei. Osul hyoid este un os în formă de U în gât care se leagă de limbă și de alte țesuturi și mușchi în căile respiratorii. Deplasarea osului hyoid înainte stabilizează structurile în căile respiratorii. Intervenția se realizează sub anestezie generală și durează aproximativ o oră. Adesea, este combinată cu alte tehnici pentru o eficacitate sporită.
Părerile pacienților noștri
ExcelentPe baza a 47 de recenziiTrustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Morosan Veronica25/06/2024La fiecare vizită am avut parte de abordare empatică și călduroasă în contextul tratamentului ortodontic. Echipa minunată și profesionistă. Recomand cu drag!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.dorisdanila20/06/2024Copilul meu de 5 ani a primit și primește în continuare o îngrijire holistică, exact cum avem nevoie pentru ca maxilarul lui să se lărgească si să nu ajungem la o situație mai dureroasă si neplăcută. Planul lui de tratament conține si tratamente adjuvante(de tipul mioterapiei sau a terapiei cranio-sacrale) și în cazul nostru au funcționat și funcționează în continuare. Ce mi-a plăcut la doamna doctor Banică este ca nu ne-a împins sa facem cum zice ea ci sa cercetăm și să vedem care e cea mai bună soluție. De exemplu, deși am fost in repetate rânduri la Orl cu fiul meu si am făcut multe investigații din care reieșea ca totul este bine, numai cu ajutorul dânsei am reușit să aflu cât de mult restricționată este respirația fiului meu. Am primit mai departe recomandări de medici cu adevarat interesati de sănătatea copilului meu si care ne-au ajutat mult. În plus întreaga echipa este foarte bine pregătită și știu sa lucreze cu copiii. Fiul meu e zglobiu și îi e cam frică de medici, dar au reușit sa îl țină în scaunul de dentist cu povești, glume, l-au lăsat să descopere cabinetul și mereu au lucrat în ritmul lui cu multă blândețe și înțelegere.Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Bianca Gab30/05/2024Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa am incredere in instinctul meu, documentarea pe care am facut-o pe cont propriu si in echipa de la Ortho Institute ca sa incep tratamentul ortodontic. Sunt abia in a doua luna de tratament si nu imi vine sa cred cat de bine am inceput sa respir, cum limba nu imi mai sta intr-o tensiune constanta pentru ca in sfarsit are locul de care are nevoie, cum pometii si buzele imi sunt mai definite, zambetul larg, santurile nazolabiale s-au diminuat, chiar si ochii imi par mai luminosi si ridicati. O echipa atat de bine formata si informata, atenta la detalii, implicata si un tratament complet, complex, inovativ si holistic. Vin la fiecare control/programare cu entuziasm pentru ca stiu ca doamna doctor Ela Banica si fiecare membru din echipa Ortho Institute sunt absolut cei mai buni. Va multumesc pentru toata munca pe care o depuneti!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Iulia Stancu22/03/2024Un taram magic, unde dispare, ca prin minune, teama de dentist a baietelului meu.🙂. Sunt minunati!
Întrebări frecvente
Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.
Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.
Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.
Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.
Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.
Te așteptăm la Ortho Institute
Strada Roma 42A, Sector 1, București
Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sâmbătă: 10:00 – 18:00
Duminică: Închis