“CAMBRA reprezintă o nouă abordare pentru prevenirea și tratamentul cariilor dentare incipiente prin tratarea cauzelor, înaintea apariției cavităților carioase în țesutul dentar.”

– Dr. Ela Bănică, fondator Ortho Institute

Preventie

Prevenția cariilor -
Managementul cariilor prin CAMBRA

Dr. Ela Bănică a introdus pentru prima dată în România filozofia CAMBRA, o metodă de evaluarea a riscului cariogen. CAMBRA este un acronim pentru Caries Management by Risk Assessment (Managementul Cariei prin Evaluarea Riscului). Descrie o formă preventivă de stomatologie în care pacienții sunt clasificați în funcție de riscul lor relativ de a dezvolta carii dentare, pe baza factorilor de risc, inclusiv dieta, igiena orală, regimul de fluor și igiena orală anterioară.

Bacterii

Testul pentru identificarea
încărcării bacteriene

La Ortho Institute folosim un test simplu care se efectuează în cabinet în doar 60 de secunde și care folosește Adenosin Trifofosfat ATP bioluminescență pentru identificarea încărcării bacteriene. Testul recoltează de pe suprafața dinților o mostră și indică dacă există un risc crescut de carie, acesta fiind corelat cu prezența streptococilor mutans cu valori mai mari de 1500 – 9995.

Obiective

Obiectivele noastre

 • Protejarea dinților de riscul apariției cariilor, în timpul tratamentului ortodontic cu ajutorul unor kituri de prevenție;
 • Periuțe și accesorii moderne pentru îmbunătățirea igienei orale;
 • Prevenirea apariției petelor albe de demineralizare a smalțului;
 • Programe educaționale diferențiate, pe grupe de vârstă.
Iginena

Nu neglijați igiena
orală a copiilor

Copii cu o sănătate orală precară au dificultăți la școală, stima de sine scăzută și încredere redusă în forțele proprii.
Printre consecințele unei sănătăți orale proaste se numără: cariile dentare și afecțiunile parodontale, durerile, infecțiile, pierderea dinților, îngreunarea alimentației, lipsa somnului, tulburările de învățare, atenție și comunicare.

Nutriție

Nutriție & Wellness

O masticație corectă presupune o ocluzie, adică o mușcătură echilibrată posterioară care să susțină o masticație bilaterală alternativă. În caz contrar, există riscul apariției malocluziilor, prin urmare este important să urmărim integritatea suprafețelor ocluzale, triturante, adică acele suprafețe care realizează masticația.

Aparatul musculo-scheletic împreună cu craniul şi mandibula reprezintă un sistem unic anatomo-funcțional. Este suficient ca o singură componentă a acestui sistem să nu funcționeze optim, ca să apară consecințe negative asupra întregului organism. Articulația temporo-mandibulară este una dintre articulațiile cele mai solicitate – aproximativ 10.000 de mișcări în 24 de ore.

Constatăm astăzi, peste 70% dintre copii prezintă malocluzii diagnosticabile în dentiția temporara, primară. Pentru a le preveni, Ortho Institute recomandă alăptarea, deoarece promovează dezvoltarea adecvată a cavității orale. Lipsa suptului la sân poate interfera cu dezvoltarea motorie orală, cauzând malocluzii, în special ocluzii inverse posterioare și respirație orală.

Masticația are un rol cheie în dezvoltarea gurii.
Pierderea dinților poate avea un impact asupra întregii capacități funcționale de a mușca, mesteca și înghiți alimente, în cele din urmă cu impact asupra calității dietei și statusului nutrițional.

Servicii

Oferim mai mult decât dinți îndreptați. Abordarea noastră este una generală, privim pacientul din cap până-n picioare, explicăm și educăm în privința legăturii dintre problemele dentare și alte afecțiuni ale corpului. Considerăm că de la un zâmbet armonios pornește starea de bine și de sănătate.

 • În cazul copiilor ghidăm cu blândețe dezvoltarea armonioasă a feței și să corectăm obiceiurile orale vicioase, înainte de 10 ani, când oasele faciale încep să se întărească rapid. Pentru că merită zâmbete sânâtoase!

 • Adolescentul este unic și la fel este și tratamentul său la Ortho Institute. Ca părinte, îl veți vedea cum capătă tot mai multă stimă în sine pe durata tratamentului ortodontic care corectează dinții strâmbi, spațierea inegală, supraocluzia verticală și ocluzia inversă.

 • Dinții sănătoși pot fi deplasați la orice vârstă. Tehnologia SureSmile face ca tratamentul malocluziei să mai uşor şi mai eficient ca niciodată, cu mai puţin disconfort, mai puţine vizite la cabinet şi perioade mai scurte de tratament.

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Garanție

Garanție de calitate

 • Profesionalism

  Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.

 • Tratament holistic

  Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică,  se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.

 • Peste 20 ani experiență

  Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli