“CAMBRA reprezintă o nouă abordare pentru prevenirea și tratamentul cariilor dentare incipiente prin tratarea cauzelor, înaintea apariției cavităților carioase în țesutul dentar.”
– Dr. Ela Bănică, fondator Ortho Institute
Preventie
Prevenția cariilor -
Managementul cariilor prin CAMBRA
Dr. Ela Bănică a introdus pentru prima dată în România filozofia CAMBRA, o metodă de evaluarea a riscului cariogen. CAMBRA este un acronim pentru Caries Management by Risk Assessment (Managementul Cariei prin Evaluarea Riscului). Descrie o formă preventivă de stomatologie în care pacienții sunt clasificați în funcție de riscul lor relativ de a dezvolta carii dentare, pe baza factorilor de risc, inclusiv dieta, igiena orală, regimul de fluor și igiena orală anterioară.
Bacterii
Testul pentru identificarea
încărcării bacteriene
La Ortho Institute folosim un test simplu care se efectuează în cabinet în doar 60 de secunde și care folosește Adenosin Trifofosfat ATP bioluminescență pentru identificarea încărcării bacteriene. Testul recoltează de pe suprafața dinților o mostră și indică dacă există un risc crescut de carie, acesta fiind corelat cu prezența streptococilor mutans cu valori mai mari de 1500 – 9995.
Obiective
Obiectivele noastre
- Protejarea dinților de riscul apariției cariilor, în timpul tratamentului ortodontic cu ajutorul unor kituri de prevenție;
- Periuțe și accesorii moderne pentru îmbunătățirea igienei orale;
- Prevenirea apariției petelor albe de demineralizare a smalțului;
- Programe educaționale diferențiate, pe grupe de vârstă.
Iginena
Nu neglijați igiena
orală a copiilor
Copii cu o sănătate orală precară au dificultăți la școală, stima de sine scăzută și încredere redusă în forțele proprii.
Printre consecințele unei sănătăți orale proaste se numără: cariile dentare și afecțiunile parodontale, durerile, infecțiile, pierderea dinților, îngreunarea alimentației, lipsa somnului, tulburările de învățare, atenție și comunicare.
Nutriție
Nutriție & Wellness
O masticație corectă presupune o ocluzie, adică o mușcătură echilibrată posterioară care să susțină o masticație bilaterală alternativă. În caz contrar, există riscul apariției malocluziilor, prin urmare este important să urmărim integritatea suprafețelor ocluzale, triturante, adică acele suprafețe care realizează masticația.
Aparatul musculo-scheletic împreună cu craniul şi mandibula reprezintă un sistem unic anatomo-funcțional. Este suficient ca o singură componentă a acestui sistem să nu funcționeze optim, ca să apară consecințe negative asupra întregului organism. Articulația temporo-mandibulară este una dintre articulațiile cele mai solicitate – aproximativ 10.000 de mișcări în 24 de ore.
Constatăm astăzi, peste 70% dintre copii prezintă malocluzii diagnosticabile în dentiția temporara, primară. Pentru a le preveni, Ortho Institute recomandă alăptarea, deoarece promovează dezvoltarea adecvată a cavității orale. Lipsa suptului la sân poate interfera cu dezvoltarea motorie orală, cauzând malocluzii, în special ocluzii inverse posterioare și respirație orală.
Masticația are un rol cheie în dezvoltarea gurii.
Pierderea dinților poate avea un impact asupra întregii capacități funcționale de a mușca, mesteca și înghiți alimente, în cele din urmă cu impact asupra calității dietei și statusului nutrițional.
Garanție
Garanție de calitate
-
Profesionalism
Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.
-
Tratament holistic
Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică, se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.
-
Peste 20 ani experiență
Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani