Creștere Sănătoasă
Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului.
De ce să alegi Ortho Institute
Tratament personalizat
Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.
Focus pe prevenție
Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.
Tehnologie de vârf
Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.
Parte din familia ta
Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.
OPTIMIZAREA SĂNĂTĂȚII ȘI STĂRII DE BINE A COPIILOR
Cele mai multe repere semnificative de creştere şi dezvoltare apar în primele 18 luni de viaţă. Într-adevăr 60% din dezvoltarea facială a copilului este finalizata până la vârsta de 6 ani, iar 90% până la vârsta de 12 ani.
Pe măsură ce copiii cresc, respirația corectă este esențială pentru sănătatea, dezvoltarea și reușita educațională. Depistarea și corectarea timpurie a problemelor legate de căile respiratorii joacă un rol esențial în acest sens. Evaluarea căilor respiratorii este o parte importantă a acestui proces. Cu ajutorul tehnologiilor și metodologiilor de diagnostic de precizie, ortodontul nostru va putea detecta și corecta orice probleme de creștere și dezvoltare prezente, înainte ca acestea să conducă la comorbidități mai grave.
Unele dintre cele mai curente anomalii de dezvoltare facială depistate la copii sunt cauzate de căi respiratorii compromise sau de incapacitatea de a respira corect pe nas. Copiii care nu pot respira bine pe nas au tendința să respire pe gură. Astfel se declanșează un întreg lanț de evenimente care pot afecta grav nu numai sănătatea copilului, dar și modul în care i se vor dezvolta trăsăturile feței și în final aspectul său ca adult.
CE CONSECINȚE ARE RESPIRAȚIA ORALĂ ASUPRA FEȚEI ȘI DEZVOLTĂRII CREIERULUI COPIILOR?
Respirația nazală este tipul ideal de respirație la oameni. Din nefericire, în prima parte a vieții se poate forma obiceiul de a respira pe gură din cauza mai multor factori (fren lingual, alergii, absența alăptatului etc.). Atunci când respirăm pe gură, presiunea exercitată de mușchii noștri se schimbă și afectează modul în care se dezvoltă fața și maxilarele. Astfel creșterea maxilarelor și a țesuturilor care susțin fața va fi deficitară. Respirația orală poate de asemenea cauza alungirea feței, dezvoltarea incorectă a maxilarului, deviație de sept, asimetrii la nivel de nas și maxilar, agravarea sforăitului și apnee în somn. La rândul lor, sforăitul și apneea în somn cauzează tulburări de somn și de oxigenare care au fost asociate cu întârzieri în dezvoltarea (cognitivă) a creierului. Un maxilar insuficient dezvoltat poate conduce la formarea unei poziții a capului spre înainte ceea ce ajută la deschiderea căilor respiratorii însă dezechilibrează alinierea coloanei și a corpului. Această postură incorectă conduce la dureri de cap, scrâșnit de dinți, tensiuni la nivelul gâtului/umerilor, oboseală.
SEMNE CARE ARATĂ CĂ COPILUL DUMNEAVOASTRĂ ARE NEVOIE SĂ NE VIZITEZE
- Cădere prematură sau întârziată a dinților de lapte
- Dificultăți de mestecare sau mușcare a alimentelor
- Respirație orală
- Suptul degetului
- Dinți înghesuiți, așezați incorect sau blocați
- Maxilare care trosnesc sau scot sunete la deschidere și închidere
- Dinți care se unesc incorect sau nu se unesc deloc
- Maxilare și dinți neproporționați cu restul feței
- Dinți din față înghesuiți la vârsta de șapte sau opt ani
ÎNGRIJIRE DENTARĂ PREVENTIVĂ
ZÂMBETE SĂNĂTOASE
ÎN SARCINĂ
Dacă sunteți însărcinată sau plănuiți o sarcină, puteți începe să lucrați la sănătatea orală pentru dumneavoastră și pentru bebeluș. Este important să veniți la control pentru a vă asigura că dinții și gingiile dumneavoastră sunt sănătoase. Bacteriile din gura dumneavoastră îl pot afecta pe bebeluș. Iar după ce se va naște, bacteriile care cauzează carii și boala parodontală se pot transmite de la dumneavoastră către el. Începeți așadar să lucrați la un zâmbet sănătos programându-vă la o consultație la OrthoInstitute.
0-2 ANI
Bebelușii se nasc fără dinți. Este important să începeți să aveți grijă de sănătatea lor orală chiar înainte să aibă dinți, curățându-le blând gingiile după mese. Majoritatea dinților copiilor vor erupe între 6 luni și 2 ani. Începeți să le periați dinții de îndată ce erup utilizând un „bob de orez” de pastă de dinți cu fluor. NU lăsați niciodată copilul să adoarmă cu biberonul sau cu o căniță cu capac pentru că acest obicei conduce rapid la dezvoltarea de carii. În această perioadă, asigurați trecerea către recipiente fără capac sau pai.
3-4 ANI
Majoritatea copiilor au dinții de lapte până la trei ani. Recomandăm utilizarea unui „bob de mazăre” de pastă de dinți cu fluor de două ori pe zi, mai ales înainte de culcare. Dacă copilului dumneavoastră îi place să-și perieze dinții, lăsați-l și apoi interveniți și dumneavoastră pentru o periere suplimentară. Limitați cantitatea de sucuri la 120-170 ml pe zi. Nu uitați, suc o dată pe zi, lapte la mese și apă de fiecare dată când este necesar pentru a avea obiceiuri sănătoase care să conducă la un zâmbet sănătos. În această perioadă, ar fi de ajutor să vă ajutați copilul să renunțe la suzetă și suptul degetului. Astfel veți putea limita efectele acestor obiceiuri asupra dinților.
5-10 ANI
Dinții permanenți încep să erupă între 5 și 6 ani. Pentru a proteja molarii permanenți din spate, recomandăm sigilarea lor. Copilul dumneavoastră va dori probabil să se spele singur pe dinți; cu toate acestea este important să efectuați și dumneavoastră o periere pe zi pentru a vă asigura că dinții au fost curățați corect. De asemenea, la această vârstă copiii au mai multe activități sportive care pot conduce la accidente dentare. Se recomandă purtarea de gutiere în timpul practicării sporturilor. Întrebați-ne despre posibilitatea de a fabrica o gutieră personalizată.
11 ANI ȘI PESTE
Majoritatea copiilor și-au pierdut dinții de lapte și au toți dinții permanenți în jurul vârstei de 11 – 12 ani. În general adolescența este etapa în care independența se afirmă tot mai mult, ceea ce poate conduce la apariția cariilor, din cauza lipsei de interes față de igienă și a alimentației nesănătoase (băuturi răcoritoare, fast food și dulciuri). În această perioadă îi vom sprijini pe copii să aibă grijă de dinții lor, învățându-i despre igiena orală corectă și oferindu-le recomandări pentru o dietă sănătoasă. De asemenea vom face o evaluare a nevoilor lor ortodontice actuale sau viitoare.
IGIENA ORALĂ
Recomandăm perierea dinților de două ori pe zi, dimineața și seara. Perierea de seară este cea mai importantă pentru că curăță toate alimentele și băuturile consumate de-a lungul zilei și adaugă un strat protector de fluor. Începeți să curățați gura copilului dumneavoastră încă înainte să aibă dinți cu ajutorul unui prosop moale sau al unui bețigaș cu vată. De îndată ce dinții încep să erupă, chiar și dacă sunt doar doi, începeți să-i periați cu un „bob de orez” de pastă de dinți cu fluor, aplicată pe o periuță de dinți pentru copii cu peri moi. Când dinții copilului încep să se atingă, folosiți ața dentară.
ALIMENTAȚIA
Nu culcați niciodată copilul cu un biberon sau o căniță cu capac. În biberoane puneți doar lapte praf sau matern și apă. Limitați sucurile și băuturile dulci la UN pahar de 120-170 ml pe zi. Este mai bine să folosiți recipiente deschise pentru sucuri sau băuturi dulci și să le oferiți la masă. Nu uitați, suc doar o dată, lapte la mese și apă oricând. Limitați dulciurile doar pentru ora mesei și oferiți gustări mai sănătoase între mese (ex. nuci, legume, brânză, humus). Este important de știut că băuturile pentru sportivi cum este Gatorade, conțin cantități mari de zahăr și acid și pot cauza carii; este bine să limitați consumul lor doar la activitățile sportive și meciuri.
PACIENȚII CU NEVOI SPECIALE
Medicii noștri sunt obișnuiți să trateze persoanele cu nevoi speciale. Pregătirea și prevenția sunt esențiale în acest sens. Când faceți prima programare, comunicați la recepție că aveți un copil cu nevoi speciale și informați-ne despre orice preocupări aveți. Astfel vom putea planifica și pregăti cât mai bine vizita dumneavoastră. Nu uitați să comunicați medicului stomatolog orice medicație sau regim special urmează copilul dumneavoastră, ca să puteți discuta despre eventualele efecte ale acestora asupra dinților.
Părerile pacienților noștri
ExcelentPe baza a 47 de recenziiTrustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Morosan Veronica25/06/2024La fiecare vizită am avut parte de abordare empatică și călduroasă în contextul tratamentului ortodontic. Echipa minunată și profesionistă. Recomand cu drag!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.dorisdanila20/06/2024Copilul meu de 5 ani a primit și primește în continuare o îngrijire holistică, exact cum avem nevoie pentru ca maxilarul lui să se lărgească si să nu ajungem la o situație mai dureroasă si neplăcută. Planul lui de tratament conține si tratamente adjuvante(de tipul mioterapiei sau a terapiei cranio-sacrale) și în cazul nostru au funcționat și funcționează în continuare. Ce mi-a plăcut la doamna doctor Banică este ca nu ne-a împins sa facem cum zice ea ci sa cercetăm și să vedem care e cea mai bună soluție. De exemplu, deși am fost in repetate rânduri la Orl cu fiul meu si am făcut multe investigații din care reieșea ca totul este bine, numai cu ajutorul dânsei am reușit să aflu cât de mult restricționată este respirația fiului meu. Am primit mai departe recomandări de medici cu adevarat interesati de sănătatea copilului meu si care ne-au ajutat mult. În plus întreaga echipa este foarte bine pregătită și știu sa lucreze cu copiii. Fiul meu e zglobiu și îi e cam frică de medici, dar au reușit sa îl țină în scaunul de dentist cu povești, glume, l-au lăsat să descopere cabinetul și mereu au lucrat în ritmul lui cu multă blândețe și înțelegere.Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Bianca Gab30/05/2024Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa am incredere in instinctul meu, documentarea pe care am facut-o pe cont propriu si in echipa de la Ortho Institute ca sa incep tratamentul ortodontic. Sunt abia in a doua luna de tratament si nu imi vine sa cred cat de bine am inceput sa respir, cum limba nu imi mai sta intr-o tensiune constanta pentru ca in sfarsit are locul de care are nevoie, cum pometii si buzele imi sunt mai definite, zambetul larg, santurile nazolabiale s-au diminuat, chiar si ochii imi par mai luminosi si ridicati. O echipa atat de bine formata si informata, atenta la detalii, implicata si un tratament complet, complex, inovativ si holistic. Vin la fiecare control/programare cu entuziasm pentru ca stiu ca doamna doctor Ela Banica si fiecare membru din echipa Ortho Institute sunt absolut cei mai buni. Va multumesc pentru toata munca pe care o depuneti!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Iulia Stancu22/03/2024Un taram magic, unde dispare, ca prin minune, teama de dentist a baietelului meu.🙂. Sunt minunati!
Întrebări frecvente
Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.
Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.
Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.
Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.
Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.
Te așteptăm la Ortho Institute
Strada Roma 42A, Sector 1, București
Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sâmbătă: 10:00 – 18:00
Duminică: Închis