• Cart is empty.

Chirurgie Ortofacială

Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului. 

De ce să alegi Ortho Institute

Tratament personalizat

Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.

Focus pe prevenție

Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.

Tehnologie de vârf

Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.

Parte din familia ta

Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.

CHIRURGIE ORTOFACIALĂ

DE LA CHIRURGIA ORTOGNATICĂ LA CHIRURGIA ORTOFACIALĂ:

NOI PERSPECTIVE PENTRU ESTETICA FACIALĂ

Atunci când oasele maxilare nu se întâlnesc corect, producând o ocluzie defectuoasă, este nevoie de chirurgie ortognatică. Scopul chirurgiei ortognatice este de a corecta structura facială, reconstruind o ocluzie corectă și dând o optimă funcționalitate dinților.

Termenul “ortognatic” derivă din limba greacă și este format din două cuvinte: “ortho” care înseamnă “a îndrepta” și “gnathic” care înseamnă “maxilar” (osul maxilei).

Deci, scopul chirurgiei ortognatice este acela de a corecta problemele funcționale și estetice rezultate din poziționări defectuoase ale oaselor feței.

Nealinierea maxilarului superior (maxila) cu maxilarul inferior (mandibula) poate duce la o mușcătură anormală și un aspect facial neuniform.

Chirurgia ortognatică a maxilarului ajută la corectarea formei și alinierii maxilarului și a funcțiilor sale. Cu toate acestea, mulți pacienți care doresc o intervenție chirurgicală de realiniere a maxilarului sunt preocupați în primul rând de rezultatul final estetic.

Această preocupare a determinat dezvoltarea chirurgiei ortofaciale, care se concentrează pe estetica facială, cum ar fi simetria și proiecția feței și funcția maxilarului. Chirurgia ortofacială combină alte proceduri de chirurgie estetică facială, inclusiv genioplastia și rinoplastia, cu chirurgia ortognatică pentru a maximiza rezultatele estetice.

CHIRURGIE ORTOGNATICĂ VS CHIRURGIE ORTOFACIALĂ

Chirurgia ortognatică este un set de proceduri de remodelare a maxilarului pentru a repara defectele maxilarului superior (maxilar) și inferior (mandibula).

Chirurgia ortofacială se bazează pe chirurgia ortognatică, cu un accent special pe modul în care remodelarea maxilarului afectează aspectul cosmetic al feței. Chirurgia ortofacială se adresează atât preocupărilor funcționale, cât și estetice ale pacienților. Aceasta implică manipularea oaselor maxilarului și a țesutului moale subiacent pentru a îmbunătăți caracteristicile cosmetice ale feței, inclusiv simetria și proiecția facială.

TEHNICI CHIRURGICALE ÎN CHIRURGIA ORTOFACIALĂ

Tehnicile avansate de chirurgie ortofacială includ:

• Repoziționarea mandibulei (maxilarul inferior) și a maxilarului (maxilarul superior)

• În unele cazuri, proceduri secundare pentru bărbie și nas, transfer de grăsime și/sau proceduri de ridicare pentru a maximiza rezultatul estetic facial final. Aceste proceduri urmăresc și armonizarea trăsăturilor faciale ținând cont de modificările cauzate de reajustarea a maxilarului.

CHIRURGIE BIMAXILARĂ

Chirurgia bimaxilară, cunoscută și sub denumirea de chirurgie maxilo-mandibulară sau chirurgie dublă maxilară, este o procedură chirurgicală care repoziționează atât maxilarul superior (maxila), cât și maxilarul inferior (mandibula).

Chirurgia ortognatică bimaxilară este o combinație de proceduri chirurgicale ale maxilarului superior și inferior:

• Osteotomie Le Fort I (osteotomie maxilară): Osul maxilar de deasupra dinților superiori este tăiat astfel încât întregul maxilar superior să poată fi deplasat înainte, înapoi sau rotit fie în sensul acelor de ceasornic, fie în sens invers acelor de ceasornic. Osul maxilar poate fi, de asemenea, scurtat (prin “bărbierit” sau îndepărtarea excesului de os) sau prelungit (prin grefare osoasă).

• Osteotomie sagitală bilaterală (osteotomie mandibulară): Osul mandibular este tăiat în spatele molarilor. Maxilarul inferior poate fi apoi mișcat înapoi sau înainte, rotit, scurtat, prelungit sau centrat și nivelat pentru a-l îndrepta într-o poziție mai echilibrată și mai funcțională.

CHIRURGIA BIMAXILARĂ ESTE UTILIZATĂ PENTRU A CORECTA:

• Mușcătură de clasă II: dinții frontali superiori se extind mai departe decât dinții anteriori inferiori. Ca urmare, fața pare scurtă, deoarece maxilarul inferior pare retras. O supramușcătură poate fi cauzată de un maxilarul superior supraproeminent sau de un maxilarul inferior retras.

• Mușcătură de clasă III: dinții inferiori se extind în fața dinților superiori. Acest lucru poate face ca maxilarul inferior să pară prea mare sau prea lung. O mușcătură inferioară este de obicei cauzată de un maxilar inferioar supraproeminent sau de dinți superiori subproeminenți.

• Mușcătură deschisă: dinții de sus și de jos nu se unesc în față sau în segmentul posterior atunci când mușcați, făcându-i să pară deschiși. O mușcătură deschisă poate fi cauzată de nealinierea maxilarului superior cu maxilarul inferior.

• Mușcătură încrucișată: dinții de sus și de jos nu se închid unul pe altul în poziția corectă, făcând mușcătura decentrată.

• Asimetrie facială: de obicei atribuită cauzelor genetice și poate include, de asemenea, asimetria bărbiei, a zonei ochilor sau a unei părți subdezvoltate a feței din cauza atrofiei musculare.

Realinierea maxilarului superior și inferior în același timp poate armoniza treimile mijlocii și inferioare ale feței și poate obține o ocluzie adecvată. De asemenea, poate ameliora simptomele de apnee obstructivă în somn moderată sau severă cauzată de nealinierea maxilarului.

Chirurgii folosesc progresele chirurgiei bimaxilare pentru a roti întregul maxilar într-o poziție în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic și pentru a obține rezultate funcționale și estetice maxime.

LIFTING CERVICAL INTRAORAL

După repoziționarea mandibulei și a maxilarului, trăsăturile faciale pot fi îmbunătățite în continuare cu un lifting cervical intraoral. Această tehnică chirurgicală minoră este făcută pentru a manipula țesutul moale de sub maxilar.

Folosind aceeași incizie făcută în timpul osteotomiei mandibulare, chirurgul trage țesutul moale din mușchiul din spatele maxilarului (mușchiul platisma). Țesutul moale este apoi strâns în jurul mandibulei.

Țesuturile moi și mușchii de sub bărbie sunt ridicate și strânse, oferind gâtului o mai bună definire și îmbunătățind proiecția feței.

GENIOPLASTIE (CHIRURGIE LA BĂRBIE)

Operația de remodelare a bărbiei poate fi făcută în combinație cu intervenția chirurgicală de remodelare a maxilarului pentru a îmbunătăți aspectul general al feței.

Dacă bărbia este prea proeminentă, chirurgul va tăia deasupra ei, va îndepărta o mică bucată de os și va muta toată bărbia spre interior.

Genioplastia poate fi, de asemenea, utilizată pentru a corecta o bărbie mică, care însoțește adesea maxilarul inferior retras. Bărbia poate fi restructurată aducând-o înainte pentru a deveni mai proeminentă și ascuțită. Ca și în cazul maxilarelor, o genioplastie permite coborârea, scurtarea, rotirea, nivelarea și centrarea osului bărbiei.

BENEFICIILE CHIRURGIEI ORTOFACIALE

Deși chirurgia ortofacială își propune să îmbunătățească aspectul pacienților prin realinierea maxilarelor, este, de asemenea, o procedură funcțională care corectează funcțiile maxilarului și problemele asociate căilor respiratorii.

PROGRESELE ÎN CHIRURGIA ORTOFACIALĂ AU FĂCUT POSIBILĂ:

• Remedierea problemelor de estetică facială (simetria facială, proiecție și profil)

• Corectația malocluziilor ortodontice (underbite, overbite, mușcătură încrucișată, mușcătură deschisă)

• Remedierea problemelor căilor respiratorii (cum ar fi apneea obstructivă în somn)

• Îmbunătățirea vorbirii care a fost afectată de nealinierea maxilarelor.

BENEFICIILE TRATAMENTULUI COMBINAT ORTODONTIC ȘI ORTOGNATIC

Ortodonția combinată cu chirurgia ortognatică poate schimba viața pacienților. Beneficiile abordării combinate a tratamentului includ îmbunătățirea:

• Încrederea în sine: dinții drepți și pozițiile echilibrate ale maxilarului contribuie la un zâmbet armonios și la frumusețea feței, sporindu-ți stima de sine și încrederea pe plan social și profesional.

• Funcții: dinții drepți și pozițiile echilibrate ale maxilarului pot îmbunătăți mestecatul, mușcatul și vorbirea.

• Somn: Pozițiile corecte și echilibrate ale maxilarului pot îmbunătăți respirația, mai ales când dormi. O respirație mai bună în timp ce dormiți poate reduce sforăitul, îmbunătăți calitatea somnului și vă poate îmbunătăți sănătatea generală.

CARE SUNT RISCURILE ASOCIATE CHIRURGIEI ORTOGNATE?

Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale medicale majore, pot exista anumite riscuri de a avea o intervenție chirurgicală ortognatică. Cu toate acestea, tratamentul prin chirurgie ortognatică nu este nou și este efectuat de mulți ani. Dacă sunteți îngrijorat de un tratament viitor cu chirurgie ortognatică,

suntem bucuroși să răspundem la orice întrebări pe care le puteți avea și să vă oferim orice informații suplimentare.

CARE SUNT RECOMPENSELE CHIRURGIEI ORTOGNATICE?

Pentru mulți pacienți, cea mai importantă recompensă a unei intervenții chirurgicale ortognatice este obținerea unui zâmbet frumos și sănătos, ocluzie („mușcătură”) corectă și armonie facială care durează toată viața. Chirurgia ortognatică vă poate ajuta să vă restabiliți încrederea și să vă lase să zâmbiți larg pentru mulți ani de acum înainte.

Ortho Institute te poate ajuta, printr-o analiză facială, cefalometrie și elaborarea unui plan individualizat de tratament, să alegi cele mai bune tratamente estetice faciale pentru tine.

Contactează-ne pentru a stabili împreună cele mai potrivite tratamente estetice faciale pentru zâmbetul tău!

Părerile pacienților noștri

Întrebări frecvente

Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.

Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.

Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.

Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.

Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.

Te așteptăm la Ortho Institute

Strada Roma 42A, Sector 1, București

Luni – Vineri 12:00 – 20:00

Sâmbătă: 10:00 – 18:00

Duminică: Închis

0722 884 433