Ortodonție și chirurgie ortognatică
Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului.
De ce să alegi Ortho Institute
Tratament personalizat
Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.
Focus pe prevenție
Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.
Tehnologie de vârf
Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.
Parte din familia ta
Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.
Ortodonție prechirurgicală pentru chirurgie ortognatică
Obiectivele tratamentului ortodontic pot fi împărțite în cinci categorii:
- estetică facială,
- estetică dentară,
- ocluzie funcțională,
- sănătate parodontală și stabilitate
Cu toate acestea, atunci când există o deformare a scheletului severă la pacienții adolescenți și adulți care nu sunt în creștere, cu discrepanță semnificativă scheletală, obiectivele tratamentului sunt adesea imposibil de atins doar prin ortodonție. În aceste circumstanțe, atât ortodonția cât și chirurgia sunt necesare pentru a corecta malpoziția dentară și dizarmonia scheletică. Această intervenție chirurgicală corectivă a maxilarului, numită și chirurgie ortognatică, este efectuată de chirurgi orali și maxilo-faciali pentru a corecta o gamă largă de nereguli minore și majore ale scheletului și dentare, inclusiv nealinierea maxilarelor și a dinților, care, la rândul lor, pot îmbunătăți masticația, vorbirea și respiraţie. Ortodonția în combinație cu chirurgia ortognatică poate face minuni în îmbunătățirea aspectului feței. Tratamentul ortodontic și chirurgical combinat necesită de obicei aproximativ 18-24 de luni pentru a se finaliza.
Planificarea tratamentului
Trebuie efectuată examinarea feței, inclusiv evaluarea fotografiilor faciale și dentare, radiografii cefalometrice și amprente dentare. Ulterior, medicul ortodont și chirurgul maxilo-facial trebuie să ia o decizie comună cu privire la abordarea tratamentului. Unul dintre aspectele de luat în considerare este dacă intervenția chirurgicală este necesară la mandibulă, maxilar sau ambele și dacă maxilarul trebuie să rămână dintr-o singură bucată sau să fie segmentat.
De ce trebuie să corectăm o ocluzie defectuoasă?
Malocluziile sau ocluziile defectuoase pot cauza o serie de probleme funcționale, incapacitatea de a mesteca bine alimentele, fapt ce poate compromite procesul de digestie, până la probleme de vorbire, și alte disfuncționalități faciale, regăsite în dureri cronice de cap, dureri articulare și articulare, traume parodontale. Apneea somn este și ea o problemă ce poate fi tratată cu ajutorul chirurgiei ortognatice.
Persoanele care pot beneficia de chirurgia ortognatică sunt acelea care suferă de ocluzie defectuoasă (ocluzie) sau oasele, maxilar sau mandibulă, sunt poziționate incorect. Creșterea celor două arcade este un proces gradual, iar uneori, un maxilar poate crește mai mult decât celălat. Acest lucru poate afecta funcțiile masticatorii, vorbirea, sănătatea orală pe termen lung și înfățișarea persoanelor. Accidentele sau defectele de naștere pot și ele afectate alinierea oaselor feței.
Ortodonția poate corecta malocluziile, doar în cazul în care dinții sunt incorect poziționați, dar dacă este vorba despre repoziționarea oaselor arcadei, atunci este nevoie de chirurgie ortognatică.
Pacienții cu probleme de prognatism mandibular sau maxilar, cu dizarmonii dento-maxilare sau cu decalaje între maxilar și mandibulă, cu asimetrii faciale, ocluzie incorectă, deformități nazale probleme sau legate de articulația temporo-mandibulară pot fi candidați ai chirurgiei ortognatice.
De obicei, operațiunile ortognatice se realizează numai odată ce procesul de creștere a sistemului osos este încheiat definitiv. De obicei, procesul de dezvoltare se încheie la vârsta de 16 ani, la fete, și la 18 ani, la băieți. Procedurile preoperatorii de aliniere a dinților pot începe să înceapă, cu un an sau doi înainte de această vârstă.
Înainte ca operația chirurgie ortognatică să aibă loc, pacientul va avea nevoie de tratament ortodontic sau de aparat dentar. Alinierea corectă și decompensarea făcută de ortdont cu dinții aliniați corespunzător va permite o bună repoziționare a oaselor maxilare astfel încât rezultatul să devină stabil în urma operației ortognatice.
Chirurgia ortognatică poate îmbunătăți:
• Pozițiile anormale ale maxilarului
• Eficacitatea mușcăturii și a mestecatului
• Calitatea respirației și a somnului
• Asimetriile faciale
• Mușcăturile grav nealiniate din cauza ocluziei încrucișate, deschise sau supra-acoperite
• Aspectul feței și al zâmbetului
Părerile pacienților noștri
ExcelentPe baza a 47 de recenziiTrustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Morosan Veronica25/06/2024La fiecare vizită am avut parte de abordare empatică și călduroasă în contextul tratamentului ortodontic. Echipa minunată și profesionistă. Recomand cu drag!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.dorisdanila20/06/2024Copilul meu de 5 ani a primit și primește în continuare o îngrijire holistică, exact cum avem nevoie pentru ca maxilarul lui să se lărgească si să nu ajungem la o situație mai dureroasă si neplăcută. Planul lui de tratament conține si tratamente adjuvante(de tipul mioterapiei sau a terapiei cranio-sacrale) și în cazul nostru au funcționat și funcționează în continuare. Ce mi-a plăcut la doamna doctor Banică este ca nu ne-a împins sa facem cum zice ea ci sa cercetăm și să vedem care e cea mai bună soluție. De exemplu, deși am fost in repetate rânduri la Orl cu fiul meu si am făcut multe investigații din care reieșea ca totul este bine, numai cu ajutorul dânsei am reușit să aflu cât de mult restricționată este respirația fiului meu. Am primit mai departe recomandări de medici cu adevarat interesati de sănătatea copilului meu si care ne-au ajutat mult. În plus întreaga echipa este foarte bine pregătită și știu sa lucreze cu copiii. Fiul meu e zglobiu și îi e cam frică de medici, dar au reușit sa îl țină în scaunul de dentist cu povești, glume, l-au lăsat să descopere cabinetul și mereu au lucrat în ritmul lui cu multă blândețe și înțelegere.Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Bianca Gab30/05/2024Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa am incredere in instinctul meu, documentarea pe care am facut-o pe cont propriu si in echipa de la Ortho Institute ca sa incep tratamentul ortodontic. Sunt abia in a doua luna de tratament si nu imi vine sa cred cat de bine am inceput sa respir, cum limba nu imi mai sta intr-o tensiune constanta pentru ca in sfarsit are locul de care are nevoie, cum pometii si buzele imi sunt mai definite, zambetul larg, santurile nazolabiale s-au diminuat, chiar si ochii imi par mai luminosi si ridicati. O echipa atat de bine formata si informata, atenta la detalii, implicata si un tratament complet, complex, inovativ si holistic. Vin la fiecare control/programare cu entuziasm pentru ca stiu ca doamna doctor Ela Banica si fiecare membru din echipa Ortho Institute sunt absolut cei mai buni. Va multumesc pentru toata munca pe care o depuneti!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Iulia Stancu22/03/2024Un taram magic, unde dispare, ca prin minune, teama de dentist a baietelului meu.🙂. Sunt minunati!
Întrebări frecvente
Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.
Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.
Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.
Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.
Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.
Te așteptăm la Ortho Institute
Strada Roma 42A, Sector 1, București
Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sâmbătă: 10:00 – 18:00
Duminică: Închis