Terapie Craniosacrală
Ortodonția și chirurgia ortognatică oferă soluții eficiente pentru corectarea anomaliilor dentare și maxilare. Aceste proceduri combină tratamente ortodontice cu intervenții chirurgicale pentru a îmbunătăți funcționalitatea și estetica zâmbetului.
De ce să alegi Ortho Institute
Tratament personalizat
Fiecare pacient primește îngrijire specifică de care are nevoie.
Focus pe prevenție
Economisește bani și timp anticipând și prevenind problemele dentare.
Tehnologie de vârf
Echipament modern și tehnologie avansată pentru tratamente precise, eficiente și de ultimă generație.
Parte din familia ta
Suntem mai mult decât o clinică, suntem o parte integrantă a familiei tale, angajați în asigurarea sănătății și a zâmbetului strălucitor al fiecărui membru al familiei tale.
Terapie Craniosacrală
Uităm pur și simplu cât de importantă este postura pentru sănătatea noastră.
Există o serie de simptome ale posturii proaste, inclusiv:
- Dureri de gât și spate
- Dureri maxilare sau ale articulațiilor temporo-mandibulare (ATM)
- Dureri de cap / migrene
- Amorțeală a membrelor
- Respirație pe gură
- Probleme de somn
- Scrâșnitul dinților
- Sforăit
- Dureri de umeri și de spate
- Reducerea funcției plămânilor
- Dureri gastrointestinale
DE CE SUFERĂ ATÂT DE MULT CORPUL NOSTRU CÂND POSTURA ESTE PROASTĂ?
Se estimează că 90% din activitatea creierului este utilizată pentru a vă echilibra corpul în câmpul gravitațional al pământului.
Dacă corpul vostru este distorsionat mecanic, acesta va afecta și alte activități din creier, care controlează toate celelalte funcții ale corpului, cum ar fi respirația, digestia și toți hormonii care controlează fiecare organ din corp.
DA, POSTURA ESTE FOARTE IMPORTANTĂ!
În cazul în care structura corpului (structura osoasă și coloana vertebrală) este dezechilibrată, acesta poate împiedica sau bloca transmisiile electrice și chimice ale sistemului nervos, care controlează toate funcțiile corpului. Această interferență a sistemului nervos poate provoca tot felul de simptome.
Mulți oameni încearcă să-și corecteze postura prin gimnastică corporală, dar adesea neglijează gura.
Este posibil să nu știți, dar modul în care mușcătura voastră se potrivește are un impact enorm asupra coloanei vertebrale. Modul în care „se întâlnesc” sau mușcă dinții se numește ocluzie.
Postura este dictată de ocluzia existentă, în special de relația dintre primii molari maxilari și mandibulari permanenți.
La vârsta de 6-7 ani, primul dinte molar pare să ofere această stabilitate coloanei cervicale. Primii molari sunt dinții cu cea mai mare suprafață și pot rezista forțelor maxime de mușcare.
Înălțimea și relația optimă asigură faptul că, coloana cervicală rămâne în poziția cea mai neutră. În această poziție, capul generează aproximativ 4,5-5 kg de forță pe coloana vertebrală, pe care o poate suporta cu ușurință și cu o cantitate minimă de cheltuială de energie.
Cu toate acestea, poziția corectă a dinților este dictată nu doar de modul în care vă stau dinții în mușcătură, ci și de modul în care se poziționează când sunt separați.
Practicarea unei posturi corecte în repaus poate ajuta la mișcarea mai ușoară a dinților în arcada inferioară și superioară, pentru a ajuta la corectarea alinierii.
Un bun exemplu este să vă asigurați că respirați pe nas noaptea prin sigilarea buzelor și veți observa în câteva luni că dinții încep să se îndrepte ușor chiar și singuri.
Poziția orală corectă poate ajuta la alinierea altor zone ale corpului și ar trebui să fie antrenată pentru a susține sănătatea optimă a gurii și căilor respiratorii.
IMPORTANȚA POSTURII CORECTE ASUPRA SĂNĂTĂȚII ȘI OCLUZIEI
Câștigătorul premului Nobel, Dr. Roger Sperry, a demonstrat că 90% din energia creierului este folosită pentru menținerea relației corpului cu gravitatea. Ceea ce înseamnă că numai 10% din energia creierului merge spre gândire, metabolism și vindecare. Deci dacă vrem să ne îmbunătățim funcționarea creierului și performanțele fizice, trebuie întâi să lucrăm la postură. Nu este vorba doar despre a arăta bine. Poate fi cheia unei stări mai bune de sănătate.
CUM NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA O POSTURĂ INCORECTĂ:
În medie o persoană va petrece 3-4 ore din zi în fața calculatorului sau trimițând mesaje pe telefonul mobil. Astfel prin poziționarea capului spre înainte, va dezvolta „postura capului înainte” și scolioză.
Pentru a trata această situația, este nevoie de o postură corectă în orice aspect al vieții de zi cu zi. Este o abilitate care necesită atenție zilnică și după o vreme va deveni ceva inconștient. Nu este niciodată prea târziu să corectăm posturi greșite și să reducem efectele potențial negative ale acestora.
POATE O MALOCLUZIE SĂ NE AFECTEZE POSTURA?
Da. Numeroase studii au arătat că modificarea poziției mandibulei va afecta postura corporală. Și invers, schimbarea posturii corpului poate afecta poziția mandibulei. Și astfel se modifică mușcătura (ocluzia).
POSTURILE GREȘITE SE POT CORECTA
Cheia este practicarea posturii corecte tot timpul. Se pot obține îmbunătățiri la orice vârstă. Exercițiile de stretching și de întărire a trunchiului sunt de asemenea utile.
Practicați o postură corectă în mod conștient!
Purtați încălțăminte corectă ( fără toc sau nu prea des). Poziționați computerul și telefoanele mobile într-un mod corect și ergonomic.
Este posibil. Trebuie doar să faceți aceste eforturi în mod conștient tot timpul. Așa că atunci când părinții vă spuneau să stați drept la masă, aveau dreptate!
Părerile pacienților noștri
ExcelentPe baza a 47 de recenziiTrustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Morosan Veronica25/06/2024La fiecare vizită am avut parte de abordare empatică și călduroasă în contextul tratamentului ortodontic. Echipa minunată și profesionistă. Recomand cu drag!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.dorisdanila20/06/2024Copilul meu de 5 ani a primit și primește în continuare o îngrijire holistică, exact cum avem nevoie pentru ca maxilarul lui să se lărgească si să nu ajungem la o situație mai dureroasă si neplăcută. Planul lui de tratament conține si tratamente adjuvante(de tipul mioterapiei sau a terapiei cranio-sacrale) și în cazul nostru au funcționat și funcționează în continuare. Ce mi-a plăcut la doamna doctor Banică este ca nu ne-a împins sa facem cum zice ea ci sa cercetăm și să vedem care e cea mai bună soluție. De exemplu, deși am fost in repetate rânduri la Orl cu fiul meu si am făcut multe investigații din care reieșea ca totul este bine, numai cu ajutorul dânsei am reușit să aflu cât de mult restricționată este respirația fiului meu. Am primit mai departe recomandări de medici cu adevarat interesati de sănătatea copilului meu si care ne-au ajutat mult. În plus întreaga echipa este foarte bine pregătită și știu sa lucreze cu copiii. Fiul meu e zglobiu și îi e cam frică de medici, dar au reușit sa îl țină în scaunul de dentist cu povești, glume, l-au lăsat să descopere cabinetul și mereu au lucrat în ritmul lui cu multă blândețe și înțelegere.Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Bianca Gab30/05/2024Cea mai buna decizie pe care am luat-o a fost sa am incredere in instinctul meu, documentarea pe care am facut-o pe cont propriu si in echipa de la Ortho Institute ca sa incep tratamentul ortodontic. Sunt abia in a doua luna de tratament si nu imi vine sa cred cat de bine am inceput sa respir, cum limba nu imi mai sta intr-o tensiune constanta pentru ca in sfarsit are locul de care are nevoie, cum pometii si buzele imi sunt mai definite, zambetul larg, santurile nazolabiale s-au diminuat, chiar si ochii imi par mai luminosi si ridicati. O echipa atat de bine formata si informata, atenta la detalii, implicata si un tratament complet, complex, inovativ si holistic. Vin la fiecare control/programare cu entuziasm pentru ca stiu ca doamna doctor Ela Banica si fiecare membru din echipa Ortho Institute sunt absolut cei mai buni. Va multumesc pentru toata munca pe care o depuneti!Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google.Iulia Stancu22/03/2024Un taram magic, unde dispare, ca prin minune, teama de dentist a baietelului meu.🙂. Sunt minunati!
Întrebări frecvente
Chirurgia ortognatică este o intervenție chirurgicală care corectează anomaliile oaselor maxilare și feței, pentru a îmbunătăți masticația, vorbirea și estetica facială. Este necesară atunci când există discrepanțe severe între maxilar și mandibulă care nu pot fi corectate doar cu aparate dentare.
Tratamentul ortodontic preoperator implică purtarea aparatului dentar pentru alinierea dinților și pregătirea oaselor maxilare pentru intervenție. După operație, tratamentul ortodontic continuă pentru a stabiliza rezultatele și a asigura o mușcătură corectă și estetică.
Recuperarea după un implant dentar variază de la pacient la pacient, dar în general durează între câteva zile și câteva săptămâni. Procesul de osteointegrare, în care implantul se fixează în os, poate dura câteva luni.
Recuperarea completă poate dura câteva luni, dar majoritatea pacienților revin la activitățile normale în aproximativ 2-3 săptămâni. În primele zile după operație, pacienții pot experimenta umflături și disconfort, care se reduc treptat.
Ca orice intervenție chirurgicală, chirurgia ortognatică prezintă riscuri, cum ar fi infecții, sângerări, reacții adverse la anestezie și probleme temporare sau permanente ale nervilor faciali. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către echipa medicală.
Te așteptăm la Ortho Institute
Strada Roma 42A, Sector 1, București
Luni – Vineri 12:00 – 20:00
Sâmbătă: 10:00 – 18:00
Duminică: Închis