Educatie

Condiții ce trebuie îndeplinite pentru efectuarea tratamentului ortodontic

Cerințe pentru tratament:

În timp ce vârsta nu joacă un rol fundamental în tratamentul ortodontic, o structură sănătoasă a țesutului de suport al dinților reprezintă o condiție importantă.

Dintii nu trebuie să prezinte procese carioase. Atât structurile de suport cât și rădăcinile dinților nu trebuie să prezinte semne de inflamație. Toate leziunile dentare ar trebui să fie tratate cel puțin provizoriu.

Testimoniale

Care sunt etapele
tratamentului ortodontic?

 • În timpul primei vizite la clinca noastră, medicul va efectua o analiză amănunțită examinand forma facială, maxilarul și structurile periorale, alinierea dinților si relațiile de ocluzie.

  Informatii

  Medicul ortodont va utiliza aceste informații pentru a explora diferitele opțiuni de tratament, adaptate nevoilor dumneavoastră și costurile asociate acestora.

  Intrebari

  Această vizită reprezinta si un moment oportun pentru a discuta despre toate îngrijorările dumneavoastră, așa că vă rugăm să nu ezitați sa ne puneti intrebari de fiecare data cand aveti nelamuriri.

  Raspunsuri

  Acolo unde este cazul, evaluările suplimentare pentru stabilirea diagnosticului vor fi efectuate, pentru a obține un plan de tratamentul specific.

  Scopul primei întâlniri este acela de a afla ceea ce doriți, de a discuta opțiunile de tratament, de a examina dinții, poziția acestora și a maxilarelor și modul în care se realizează masticația.

  În cadrul primei sedințe de tratament vom afla motivatia vizitei, si vom efectua fotografiile de diagnostic si amprentele dentare impreuna cu radiografiile (panoramica si teleradiografie de profil) care ne furnizează atât informații cu caracter ortodontic cât și informații cu privire la starea generală de sanătate a dinților.

  Acest proces poate dura între 15 și 30 de minute și se efectueaza în aceeași ședință.

  O sa va rugam să completati o foaie de observație, pentru a efectua o evaluare preliminară a istoricului dvs.

  În cazul în care au fost făcute radiografii sau modele recente, ar fi util dacă ați putea să le aduceți la prima întâlnire sau medicul dentist curant/medicul ortodont anterior ni le poate furniza .

  Situația generală poate fi evaluată deja din timpul primei întâlniri.
  În cazul în care sunt necesare investigații suplimentare, cum ar fi: radiografii speciale, tomografii, sau modele 3D ale maxilarelor, le putem recomanda.
  Pentru a vă oferi o estimare a costurilor, vă vom furniza datele necesare și vom programa o a doua întâlnire.

  În cadrul acestei întâlniri vom avea nevoie de timp pentru a discuta despre evaluarea în detaliu a datelor dumneavoastră, vă vom prezenta planul de tratament și costurile estimative.

  Vom discuta împreună cu dumneavoastră despre constatările specialiștilor noștri și vom propune un plan de tratament.

  Concluziile ortodontice la care au ajuns medicii noștri specialiști sunt examinate și posibilitățile de tratament sunt descrise si explicate. Sunteți, de asemenea, informat cu privire la costurile fiecărei faze de tratament.

  Nu trebuie ca decizia finală să fie luată imediat. Vă rugăm să luați în considerare propunerile noastre de tratament cu multă atenție, înainte de a lua o decizie.

 • Consultatie Online

  Puteti face un prim consult la distanta, folosind formularul nostru pentru diagnoza, sau puteti trimite chiar o poza cu dantura dumneavoastra

  Inscriere seminar

  Puteti participa dumneavoastra sau copilul dumneavoastra la un seminar, pentru a afla informatii utile

  În cadrul celei de-a doua sedințe, sunt prezentate opțiunile de tratament.

  Medicul ortodont va expune planul de tratament în detaliu. Acesta va oferi explicații referitoare la înregistrările ce au condus la un anumit diagnostic, la opțiunile de tratament disponibile, și va prezenta etapele tratamentului în concordanță cu durata aferentă. Cel mai important în timpul acestei vizite este faptul că veți afla la ce rezultate vă puteți aștepta prin intermediul tehnologiei SureSmile cu ajutorul căreia simularea miscarilor dentare si rezultatul final pot fi previzualizate.

  În cazul în care agreati planul de tratament propus putem începe imediat tratamentul.

  Zâmbetul dumneavoastră nu trebuie să mai aștepte!

 • Pentru că problemele fiecărui pacient sunt diferite, la începerea tratamentului pot exista diferențe de abordare. Asta înseamnă că unii pacienți pot avea nevoie de manevre suplimentare față de cele descrise mai sus.

  În cadrul acestei ședințe este necesară curățarea dinților pentru că biofilmul dentar, existent chiar și pe dinții curați, poate să creeze probleme la lipirea bracketilor. Pentru fixarea exactă a aparatului dentar, se folosesc benzi metalice care “prind” molarii. Pacientul este implicat activ în acest proces pentru că trebuie să muște la indicațiile ortodontului.
 • Odată ce tratamentul începe, medicul ortodont vă va sfătui cu privire la cât de des trebuie să efectuați controalele, acest lucru depinzând de cerințele de tratament ale fiecărui individ în parte. În mod normal, această perioadă poate varia de la 2 până la 8 săptămâni.

 • Cea mai importantă etapă finală a tratamentului se numește „etapa de contenție“. Contențiile sunt proiectate să tină dinții în poziție dreaptă în timp ce structurile de sprijin din jurul acestora (oase, gingii, ligamente și mușchi) se adaptează la poziția nou stabilită.

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Garanție

Garanție de calitate

 • Profesionalism

  Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.

 • Tratament holistic

  Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică,  se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.

 • Peste 20 ani experiență

  Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli