“Un plan bun de tratament pentru copii nu înseamnă doar vizita la cabinetul de ortodonție. Eu încurajez părinții să se implice în procesul de tratament și să fie la curent cu fiecare pas. Împreună, ajutăm dantura copiilor să se dezvolte armonios”

– Dr. Ela Bănică, fondator Ortho Institute

Preventie

Când este oportun să programez un consult?

Prima consultație la ortodont trebuie făcută în jurul vârstei de 3 ani! O dezvoltare incorectă aflată deja în evoluție poate fi ușor recunoscută la această vârstă. Astfel, prevenim înghesuirea dentară. Identificăm și tratăm cauzele dinților strâmbi.

Depistarea precoce a problemelor ortodontice are avantajul că unele probleme pot fi corectate mai ușor și mult mai puțin costisitor.
Când dinții permanenți au crescut sau când creșterea facială este aproape finalizată, corectarea unor probleme devine mai dificilă pentru pacient. Din acest motiv, toți copiii ar trebui să facă un control la ​​un ortodont, până la cel târziu 7 ani.

Armonie

De ce recomandăm intervenția mai devreme decât o face ortodonția tradițională?

În cazul copiilor putem să ghidăm cu blândețe dezvoltarea armonioasă a feței și să corectăm obiceiurile orale vicioase, înainte de 10 ani, când oasele faciale încep să se întărească rapid. Mai tarziu, tratamentul, deși în continuare eficace, devine mai dificil, mai îndelungat și mai costisitor pentru pacient.

Malocluzia

Ce este malocluzia și cum o recunosc la copilul meu?

Malocluzia dentară este o aliniere incorectă a dinților dublată sau nu de o relație anormală între cele două arcade dentare. Principalii indicatori ai malocluziei:

 • lipsa spațiilor între dinții de lapte la vârsta de 4 ani
 • dinți frontali superiori sau inferiori inegali
 • maxilar sau mandibulă retrase
 • alungirea feței
 • dinți care se întâlnesc în sens invers (ocluzie inversă)
 • postură de repaus cu gura deschisă atonic (întredeschisă)
Pacienti

Testimoniale

Iza, pacientă OrthoInstitute, ne povestește experiența ei în clinica noastră.

Solicita o
programare

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale.

SAU

Tel: +40722 884 433

Tratamente

Tratamente
copii

Ortodonție Naturală și Preventivă sau Miofuncțională

Citeste mai mult

Ortopedie Dento-Facială sau Dezvoltarea Maxilarelor

Citeste mai mult

Terapii (obiceiuri vicioase, corectarea funcțiilor orale)

Citeste mai mult

Ortodonție Bioprogresivă

Citeste mai mult

Somnologie OSA ( Apnee Obstructiva Somn)

Citeste mai mult

Sănătate orală

Citeste mai mult

Prevenirea patologiilor ATM

Citeste mai mult
Garanție

Garanție de calitate

 • Profesionalism

  Doctorul Ela Bănică, fondatorul Ortho Institute, este singurul medic din România specializat în Ortodonție Pediatrică Preventivă sau Naturală, Myobrace și în Ortodonție și Terapie Miofuncțională.

 • Tratament holistic

  Ortho Institute, centrul medical renumit pentru tratamente ortodontice holistice și integrative, aduce o abordare medicală personalizată pentru pacienții copii. Medicii clinicii sunt instruiți special pentru a interacționa cu cei mici. Modul de lucru al clinicii, prin abordarea holistică,  se concentrază și pe identificarea altor afecțiuni care sunt în corelație cu problemele de dantură, în special cele din sfera ORL și problemele coloanei vertebrale.

 • Peste 20 ani experiență

  Ortho Institute are la bază experiența de peste 20 de ani în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială a Doctorului Ela Bănică, care a studiat Ortodonție Linguală la Universitatea Rene Descartes din Paris, Ortopedie Dento Facială Pediatrică la Londra. În plus, a fost și cadru universitar al Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, timp de 11 ani

Programează-te acum!

Fă o programare! Suntem la un buton distanță!

Imagini din clinică

Fă o vizită virtuală în clinica ta de ortodonție

Cum ajungi la noi

Cum ajungi la clinică în funcție de locul în care te afli